Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Καθαγίασε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση χτες με τον Γ. Παπανδρέου, στα πλαίσια των επαφών για τη ΔΕΘ

Τη συνδρομή του ΠΑΣΟΚ για την... υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του προεδρείου της με τον Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ, επιχειρώντας να φιλοτεχνήσει ένα φιλολαϊκό προφίλ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κάλεσε να «εντείνει» την αντιπολιτευτική του «δράση» στο πλευρό των εργαζομένων. Επιχειρώντας, ο ίδιος, πίσω από αυτό το «αγωνιστικό» κάλεσμα να κρύψει ότι η αντιπολιτευτική «δράση» του ΠΑΣΟΚ έχει εξελιχθεί σε μια αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, στην προώθηση με ταχύτερους ρυθμούς των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, στην εφαρμογή νέων αντεργατικών μεταρρυθμίσεων.

Ο Γ. Παναγόπουλος ζήτησε, όπως είπε, από το ΠΑΣΟΚ να «συνδράμει στην προσπάθεια των συνδικάτων να αποκαλύψει όπου γίνονται προσπάθειες να υποβαθμιστούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις». Προχώρησε σ' αυτό το κάλεσμα, όταν γνωρίζει ότι ο Γ. Παπανδρέου μέσα από το «πρόγραμμα ανασυγκρότησης φθινουσών περιοχών» έχει προτείνει στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της ανεργίας κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Προχώρησε σ' αυτό το κάλεσμα, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τον αντιασφαλιστικό δεκάλογο που βάζει στόχο την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και της μείωσης των συντάξεων.

Απύθμενο θράσος...

Στις δηλώσεις τους επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υποστήριξε πως υπήρξε συμφωνία με τον Γ. Παπανδρέου ότι «τομεγάλο πρόβλημα - όνειδος για την κοινωνία είναι η ανεργία και κυρίως η ανεργία των νέων». Αυτή την κοινή διαπίστωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει να την... αντιμετωπίσει με μια εξίσου «όνειδος» πρόταση, την περιβόητη πλέον πρόταση του «Λαυρίου», με την οποία πρότεινε τετράχρονη ανασφάλιστη και «μαύρη» εργασία για τους νέους ανθρώπους. Μια πρόταση για την οποία η τότε ηγεσία της ΓΣΕΕ είχε φροντίσει να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Παράλληλα, ο Γ. Παναγόπουλος, φροντίζοντας να ενισχύσει το συναινετικό ρόλο των «εταίρων» στις αντιλαϊκές επιλογές, ανέφερε ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με τις προτάσεις της ΓΣΕΕ, ενίσχυσε ορισμένες προτάσεις και μας είπε ότι θεωρεί τους κοινωνικούς θεσμούς και ιδιαίτερα τη ΓΣΕΕ βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξη ενός δημόσιου διαλόγου που θα δίνει λύση στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας». Ενέκρινε δηλαδή τη λογική της κοινωνικής συναίνεσης, όπως αυτή εκφράστηκε με τα 77 λεπτά του ευρώ που συμφώνησε η ΓΣΕΕ να πάρουν οι εργαζόμενοι και ο Γ. Παπανδρέου τότε χαιρέτισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ