Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Κάλεσμα κλιμάκωσης από τις ταξικές δυνάμεις

Σε αποχή από την εργασία τους οι υπάλληλοι των παιδικών σταθμών, στάση εργασίας στους δήμους την Τρίτη

Σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας του κλάδου με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη και στην προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Βάθη, καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ ΟΤΑ, στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική και στους φορείς της.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι εργατικές λαϊκές οικογένειες βρίσκονται μπροστά σε νέο κύμα αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, τους εργοδότες αλλά και τους δημάρχους-νομάρχες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ούτε μπορεί ούτε θέλει να οργανώσει την αντίσταση του κλάδου γιατί αποτελεί και η ίδια στήριγμα των αντιδραστικών αλλαγών. Για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς που μαζί με τους εργαζόμενους στα αθλητικά κέντρα και τα λιμενικά ταμεία απέχουν από την εργασία τους από την 1 Σεπτέμβρη, θέτει τα αιτήματα: τήρηση των κανονισμών λειτουργίας στην αναλογία παιδιού-προσωπικού, άμεσες δημόσιες επενδύσεις για κατάλληλη κτιριακή υποδομή, κατάργηση των τροφείων, άμεση καταβολή του λεγόμενου «πριμ παραγωγικότητας» που οφείλεται για την περίοδο 1990-1996, όχι στη διεύρυνση του ωραρίου που μετατρέπει τους παιδικούς σταθμούς σε «καταστήματα φύλαξης».

Στο Βόλο

Την αντεργατική απόφαση της Δημοτικής Αρχής Βόλου να μετατρέψει τη σύμβαση εργασίας 18 εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ σε σύμβαση έργου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ. Τονίζει ότι «σοβαρές προσωπικές ευθύνες γι' αυτή την εξέλιξη έχει ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου, που είναι πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ». Υπογραμμίζει ότι η άρνηση του Δημάρχου να προχωρήσει σε συμβάσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, επικαλούμενος τους αντεργατικούς νόμους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχει βασικές επιδιώξεις να κρατά σε καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας τους εκατοντάδες εργαζόμενους των διαδημοτικών επιχειρήσεων και όχι μόνο και ν' απαλλαγεί από τους ενοχλητικούς συνδικαλιστές, καθώς ανάμεσα στους 18 εργαζόμενους, βρίσκονται και τα στελέχη του ΠΑΜΕ Μ. Ματζαβίνος και Τ. Τριανταφυλλάκος.

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ σημειώνει πως στις τοπικές εκλογές οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι της πόλης έχουν ένα ακόμη σοβαρό λόγο να καταδικάσουν και με την ψήφο τους, τους συνδυασμούς που υπηρετούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια την πολιτική που γεννά φτώχεια, ανεργία, μερική απασχόληση, ελαστικά ωράρια, μισθούς πείνας, χρέη στις τράπεζες, εξαθλίωση, και έχουν κάθε συμφέρον να στηρίξουν και να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζουν το ΚΚΕ και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις.

  • Την απαίτησή τους να παρθεί πίσω η απόφαση για τη μετατροπή των συμβάσεων σε συμβάσεις έργου, επανέλαβαν χτες, σε συνέντευξη Τύπου, τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Δημοτικών - Διαδημοτικών Επιχειρήσεων Συνδέσμων και Οργανισμών ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας. Επίσης, χτες εκπρόσωποι της Διοίκησης του Σωματείου συναντήθηκαν με τον υποψήφιο Νομάρχη Μαγνησίας, με τη ΝΑΣ, Απ. Νάνο και τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου, με τη ΔΑΣ, Αντ. Παππά, οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ