Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Το νεολαιίστικο κίνημα στο προσκήνιο

Οι χώροι της εκπαίδευσης και της εργασίας έχουν την «τιμητική» τους κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ, καθώς αφορούν και απευθύνονται στο σύνολο της νέας γενιάς.

Ιδιαίτερα φέτος που για την ανώτατη εκπαίδευση ήταν μια χρονιά με δυναμικές και μαζικότατες κινητοποιήσεις, τα περίπτερα, τα ταμπλό, οι συζητήσεις και γενικότερα το στέκι της σπουδάζουσας νεολαίας στο Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Στο χώρο αυτό θα δεσπόζουν εικαστικές κατασκευές για τις κινητοποιήσεις, ενώ θα προβάλλεται και θα διανέμεται ένα DVD με το χρονικό του αγώνα ενάντια στο νόμο - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ είναι το μεγάλο ραντεβού των πρωτοετών φοιτητών και σπουδαστών, μια συζήτηση εισαγωγής για τα προβλήματα αλλά και τις διεκδικήσεις του κινήματος σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Την Πέμπτη 14/9 θα γίνει συζήτηση για τις κινητοποιήσεις και την κατάσταση στα ιδρύματα και θα παρουσιαστεί θεατρικό σκετς για το νόμο - πλαίσιο. Την Παρασκευή 15/9 θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τον αντικομμουνισμό και θα ακολουθήσει stand up comedy για την επικαιρότητα από ομάδες φοιτητών και σπουδαστών.

Αντίστοιχα, στο χώρο των μαθητών, θα προβάλλεται DVD με τη θέση της ΚΝΕ για το σχολείο, ενώ θα υπάρχουν και περίπτερα που θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Την Τετάρτη 13/9 θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Ο καλύτερος διάλογος είναι οι αγώνες» με τη συμμετοχή γονιών και εκπαιδευτικών. Την επόμενη μέρα, οι μαθητές της Τομεακής Οργάνωσης Βορειοδυτικών συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο. Την Παρασκευή 15/9, τα μηνύματα των μαθητών θα παρουσιαστούν με θεατρικά σκετς. Οι μαθητές του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας της ΚΝΕ θα παίξουν το σκετς με τίτλο: «Ο εφιάλτης» και οι μαθητές των οργανώσεων της Ηλιούπολης της ΚΝΕ θα παρουσιάσουν ένα σκετς για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση του έργου της Δ. Σωτηρίου «Τα ματωμένα χώματα». Την τελευταία μέρα, η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ θα παρουσιάσει το θεατρικό σκετς: «Η εκπομπή».


Μέσω του θεάτρου θα εκφραστούν όμως και οι νέοι εργαζόμενοι, στο χώρο των οποίων η Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ θα παρουσιάσει την πρώτη μέρα ένα σκετς για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και η Οργάνωση Οικοδόμων θα παρουσιάσει το δικό της έργο την Παρασκευή 15/9. Στο χώρο της «εργασίας» θα γίνουν επίσης δυο συζητήσεις:

  • Την Πέμπτη 14/9 συζήτηση για τη μάχη των νομαρχιακών - δημοτικών εκλογών.
  • Την Παρασκευή 15/9: συζήτηση με θέμα: «Νέες γυναίκες και εργατικό κίνημα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ