Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Αγωνιστική απάντηση προς κάθε κατεύθυνση

Σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν στις 8 Σεπτέμβρη, καλεί, με ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ ΟΤΕ τους εργαζόμενους της επιχείρησης, για να αποκρούσουν τις αντεργατικές επιλογές της διοίκησης του ΟΤΕ και να στείλουν μήνυμα στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΟΤΕ) «πως δεν υποχωρούμε από τις κατακτήσεις μας, διεκδικούμε νέα αιτήματα με βάση το πλαίσιο των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, της ΕΣΚ και του ΠΑΜΕ. Πως οι εργαζόμενοι θα σταθούν εμπόδιο και στα σχέδια της εργοδοσίας και στο συμβιβασμένο των άλλων παρατάξεων».

Η ΕΣΚ ΟΤΕ επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις που αποφάσισε η πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ, ΑΣ (ΣΥΝ), ΑΣΕ «απέχουν πολύ από το να αποτελούν μια ξεκάθαρη, άμεση, μαζική αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων στην πολιτική της κυβέρνησης και της διοίκησης» (η απόφαση που πήραν αυτές οι παρατάξεις ήταν η πρόταση της ΠΑΣΚΕ για περιφερειακές απεργίες που ξεκινούν στις 8 Σεπτέμβρη και καταλήγουν στις 19 Σεπτέμβρη με 24ωρη πανελλαδική). Ενώ στο εξώδικο αναγγελίας των κινητοποιήσεων η πλειοψηφία «ανοίγει ξανά το δρόμο» για να συζητηθεί η απαίτηση της διοίκησης να αλλάξει το Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ), να ανατρέψει παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις.

Η ίδια πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση της ΕΣΚ για 24ωρη απεργία στις 6 Σεπτέμβρη, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς και το πλαίσιο αιτημάτων που έθεσε. Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν ανάμεσα σε άλλα: ΟΧΙ στην κατάργηση του ΓΚΠ, επαναφορά της μονιμότητας, μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ