Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Ανάγκη να βαθύνουν τα ταξικά χαρακτηριστικά

Προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων χτες και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών

Το πανό των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή κινητοποίηση
Το πανό των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή κινητοποίηση
Η χτεσινή τρίωρη στάση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και η αποχή από την εργασία των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, που είχε ξεκινήσει από τη 1η Σεπτέμβρη, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι του κλάδου να οικοδομήσουν τους αγώνες τους στη βάση του πλαισίου που προτείνουν οι ταξικές δυνάμεις, να κλιμακώσουν και να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και τους φορείς της, ανάμεσά τους και οι δήμαρχοι και νομάρχες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Βασική προϋπόθεση αποτελεί και η καταδίκη του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που αποκρύπτει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, υπονομεύοντας και εκφυλίζοντας τους αγώνες των εργαζομένων.

Το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, στην προσυγκέντρωση που πραγματοποίησαν, στη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε στο υπουργείο Εσωτερικών κάλεσαν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες τους, αναδεικνύει τις πολιτικές αιτίες και τους υπεύθυνους των προβλημάτων τους και έρχεται σε σύγκρουση με αυτές. Στην προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», Σπ. Χαλβατζής, ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Χαλκηδόνας με τη «Δημοτική Κίνηση Ν. Χαλκηδόνας», Σταύρος Πολιτής, ο Μπ. Βορτελίνος, υποψήφιος με τη ΝΑΣ και ο Μπ. Τεννές, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ πρόβαλε και πάλι επιμέρους ζητήματα, αλλά και προτάσεις στη λογική της ανταγωνιστικότητας. Τακτική που βοηθά την κυβέρνηση να προωθεί τις αντεργατικές της επιλογές, όπως επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ, στα πλαίσια της στάσης εργασίας, με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών. Η Εκτελεστική Επιτροπή, σε συνεδρίαση που ακολούθησε, αποφάσισε το ζήτημα των κινητοποιήσεων του κλάδου να εκτιμηθεί στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο που θα γίνει στις 14 Σεπτέμβρη.

Σε Βόλο και Λάρισα

Μαχητική ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου (την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου) οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές, Διαδημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απαιτώντας από τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την αντεργατική απόφασή της να μετατρέψει τη σύμβαση εργασίας 18 εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ σε σύμβαση έργου. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι υποψήφιοι των αγωνιστικών συνδυασμών Απ. Νάνος, υποψήφιος νομάρχης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βόλου Αντ. Παππάς και Νέας Ιωνίας Β. Λινάρδος. Σε τρίωρη στάση εργασίας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ προχώρησαν και οι δημοτικοί υπάλληλοι στο Δήμο Λάρισας, καταγγέλλοντας την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να επεκτείνει το καθεστώς μερικής απασχόλησης, με σχετική προκήρυξη 40 θέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ