Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Να δυναμώσει η κοινή αντιιμπεριαλιστική πάλη

Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του ΓΓ της ΠΣΟ στη Συνδιάσκεψη

«Η εργατική τάξη του Λιβάνου, ο λαός του Λιβάνου έδωσαν μαθήματα αντίστασης και ηρωισμού. O στρατός του Ισραήλ δεν πέτυχε τους στόχους του γιατί ο λαός του Λιβάνου πολέμησε και του έδωσε γερά μαθήματα πατριωτισμού. Γι' αυτή τη μεγάλη αντίσταση, σύντροφοι από το Λίβανο, σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας».

Μ' αυτά τα λόγια, ο Γιώργος Μαυρίκος, ΓΓ της ΠΣΟ, στην εισηγητική του ομιλία στη Συνδιάσκεψη, μετέφερε στους εκπροσώπους των συνδικάτων του Λιβάνου τη βαθιά εκτίμηση των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας για την ηρωική αντίσταση κατά την πρόσφατη ιμπεριαλιστική επίθεση του Ισραήλ.

Ο Γ. Μαυρίκος ξεκαθάρισε ότι «η ΠΣΟ δεν είναι ουδέτερη. Είναι μια διεθνιστική, προλεταριακή, ταξική οργάνωση. Είμαστε με τον λαό του Λιβάνου, με την εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό του κίνημα». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο ΓΓ της ΠΣΟ ανέδειξε την ανάγκη κοινής στάσης όλων των αραβικών χωρών απέναντι στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ. Αναφερόμενος στη στάση του ΟΗΕ, στο άδικο - όπως το χαρακτήρισε - για τον Λίβανο ψήφισμα 1701 και στην προωθούμενη στην περιοχή «ειρηνευτική» δύναμη, σημείωσε ότι «όπως στο Ιράκ, όπως στη Γιουγκοσλαβία, ο ΟΗΕ έγινε η ομπρέλα για να καλύψει τις παρανομίες των ΗΠΑ. Αυτή η στάση του δείχνει ποια θα είναι και η στάση της λεγόμενης ειρηνευτικής δύναμης στο Νότιο Λίβανο».

Ο Γ. Μαυρίκος έκανε εκτενή αναφορά στο «μαζικό, μαχητικό, φιλειρηνικό κίνημα με έντονα αντιιμπεριαλιστικά στοιχεία» που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη και παγκόσμια και τόνισε ότι «ο ρόλος των ταξικών και αγωνιστικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ήταν ξεκάθαρος όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα στο πλευρό του Λιβάνου». «Σήμερα η εργατική τάξη χρειάζεται συνδικάτα που να είναι ενάντια στην πολιτική των ΗΠΑ. Να λένε ανοιχτά τη θέση τους. Να εκφράζουν έμπρακτα τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη. Δε χρειαζόμαστε συνδικάτα που με τις πράξεις τους θα καλλιεργούν τη μοιρολατρία και την υποταγή στους ιμπεριαλιστές», τόνισε ο ΓΓ της ΠΣΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ