Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
Ομηροι για όλες τις δουλιές

Στον αέρα οι συμβάσεις τους. Κινητοποίηση σήμερα το πρωί στην Αθήνα

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το υπουργείο Εσωτερικών θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι σχολικοί φύλακες, στις 10 το πρωί, απαιτώντας την ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων τους. Οι σχολικοί φύλακες που φθάνουν περίπου τους 2.500 σε όλη την Ελλάδα και ενώ η μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου έχει εγκριθεί από το ΑΣΕΠ εδώ και μήνες, δεν έχει υλοποιηθεί για τη συντριπτική πλειοψηφία.

Ταυτόχρονα, από τις 15 Σεπτέμβρη εφαρμόζεται η διάταξη που απαγορεύει τις προσλήψεις λόγω εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι το Γενάρη του 2007. Το αποτέλεσμα είναι οι σχολικοί φύλακες να συνεχίζουν να δουλεύουν με τις προηγούμενες άθλιες εργασιακές σχέσεις, χωρίς καν να θεωρούνται εργαζόμενοι. Υποτίθεται ότι συμμετέχουν σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με χαμηλές παγωμένες αμοιβές, χωρίς ασφάλιση για σύνταξη, επιδόματα, άδειες και άλλα. Ακόμα χειρότερο είναι ότι οι συμβάσεις τους λήγουν τον Οκτώβρη, με κίνδυνο να βρεθούν άνεργοι, έστω και για λίγους μήνες.

Παρατράγουδα, ωστόσο, έχουν σημειωθεί και στους λιγοστούς σχολικούς φύλακες που έχουν «τακτοποιηθεί». Δημοτικές αρχές τούς αναγκάζουν να απασχολούνται σε άλλου είδους καθήκοντα -όπως περιπολίες μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία (!), παρκαδόροι και άλλα - ή τους αλλάζουν το ωράριο εργασίας. Οι σχολικοί φύλακες απαιτούν να μην ισχύσει γι' αυτούς η απαγορευτική διάταξη περί προσλήψεων και να μην καταπατάται το ωράριο και το καθηκοντολόγιό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ