Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΤΟΛΙΔΗΣ
«Τρομοκρατούμε τους ΝΑΤΟτρομοκράτες»

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας Δημήτρης Παπατολίδης, υπογράμμισε τη σημασία της κινητοποίησης και του Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου. «Σήμερα που οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και οι ντόπιοι υπηρέτες τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν τη νεολαία πως η υποταγή είναι μονόδρομος, η μαζική συμμετοχή των νέων στις αντιπολεμικές αντινατοϊκές εκδηλώσεις, δείχνουν πως η νεολαία ανάβει κόκκινο φως, σε όσους τη θέλουν άβουλη χωρίς φωνή», τόνισε.

«Είμαστε εδώ σήμερα, είπε, όχι μόνο για να βροντοφωνάξουμε να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να μη μετατραπεί η χώρα μας σε ορμητήριο του ιμπεριαλισμού, μα είμαστε εδώ γιατί μας αρέσει και έτσι γουστάρουμε να "τρομοκρατούμε", όπως μας λένε οι ίδιοι με τις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τους διεθνείς τρομοκράτες των λαών. Είμαστε εδώ κύριοι ιμπεριαλιστές και ντόπιοι υπαλληλίσκοι τους, για να γεμίσουν τα άλμπουμ της Ολμπράιτ απ' τις φωτογραφίες δεκάδων και εκατοντάδων σαν το σημερινό, τρομοκρατικών ενεργειών. Ολοι εμείς που δεν παγιδευόμαστε σε σικέ κόντρες σαν αυτή Χριστόδουλου - Σημίτη, που μόνο στόχο έχει να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό από τα πραγματικά του προβλήματα, είμαστε εδώ γιατί διεκδικούμε στην ταυτότητά μας να γράφει ανυπόταχτος άνθρωπος. Και δε λιβανίζουμε ευρω-οράματα όπως κάνει ο Χριστόδουλος ή κάνουμε ευρωτεμενάδες σαν τον Σημίτη».

«Είμαστε εδώ, τόνισε ο Δημ. Παπατολίδης, γιατί ο κόσμος που ζούμε δε μας εκφράζει, πνίγει τα όνειρά μας στο βόθρο των απάνθρωπων αξιών του, στο ανήλεο κυνήγι του κέρδους, προβάλλοντας σαν διέξοδο τον ατομισμό, τη μαστούρα, την υποταγή».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, είπε: «Το ξέρουμε καλά πως ο δρόμος που τραβάμε εμείς οι κομμουνιστές μαζί με τον ανυπόταχτο λαό, ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, είναι δύσκολος, είναι ανηφορικός. Οσο και αν οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να αποκλείσουν το Κόμμα μας από τα ΜΜΕ, όσο κι αν ρίχνουν λάσπη, προσπαθούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις, το ΚΚΕ θα τραβάει μπρος, θα τσακίζει τα εμπόδια που θα του μπαίνουν, θα φτάνει στην άκρη του δρόμου.

Εμείς καλούμε σήμερα όλη τη νεολαία που η καρδιά της χτυπάει ανυπόταχτη, να κάνει το βήμα να πληθύνει τις γραμμές της ΚΝΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ