Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μεγάλη η ανταπόκριση στο μοναδικό νεολαιίστικο θεσμό

Δείγμα  της απήχησης της Οργάνωσης, που μπορεί και φλογίζει τα ανυπότακτα νιάτα της χώρας μας

Για άλλη μια χρονιά φέτος χιλιάδες νέοι και νέες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κομμουνιστικής Νεολαίας και συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε, σε μια μοναδική κινητοποίηση, στο 9ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στη ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου και τη Λευκάδα.

Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής αυτής κινητοποίησης της ΚΝΕ συνίσταται στο ότι φέτος ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, δυναμική, μαχητική και γεμάτη με τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια των νέων της ΚΝΕ και των φίλων της Οργάνωσης.

Οι χιλιάδες αυτοί νέοι συναντήθηκαν σε μια μεγάλη, πολύχρωμη, νεανική κατασκήνωση στην παραλία της Γύρας, ύψωσαν φωνή καταγγελίας και ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού και έφτιαξαν με τα κορμιά τους ένα συμβολικό τείχος γύρω από τη βάση του Ακτίου, απ' όπου απογειώνονται τα ΝΑΤΟικά κατασκοπευτικά «Awacs». Διαδήλωσαν στην πόλη της Λευκάδας, όπου σχημάτισαν ένα κόκκινο ορμητικό ποτάμι, που διασχίζοντας τους δρόμους της διατράνωσε τη θέληση της νεολαίας να ζει ειρηνικά, χωρίς βάσεις και πυρηνικά στο έδαφός μας, χωρίς Ελληνες στρατιώτες έξω από τα σύνορά μας. Τραγούδησαν όλοι μαζί, τις μελωδίες του Διονύση Τσακνή και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έπαιξαν και το γλέντησαν με την ψυχή τους.

Η επιτυχία του φετινού 9ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ απέδειξε περίτρανα ότι πρόκειται για ένα μοναδικό νεανικό θεσμό, που δίνει συνέχεια στην πάλη της νέας γενιάς ενάντια στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, στην πάλη για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή και, ταυτόχρονα, είναι ένα μεγάλο γλέντι, γεμάτο φαντασία και δημιουργικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ