Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Βοηθήστε τα παιδιά

Για να πάνε και φέτος σχολείο

Αμέσως μόλις εκδηλώθηκε η νέα επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο, η ΕΕΔΔΑ δραστηριοποιήθηκε και πάλι, συγκεντρώνοντας χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης.

Το πρώτο μέρος της βοήθειας, που συγκεντρώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνολιβανική Πολιτιστική Ενωση και τον Ελληνοαραβικό Σύλλογο «Στοργή για το Παιδί», περιλάμβανε φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και παραδόθηκε στην οργάνωση «Λαϊκή Μέριμνα Λιβάνου» (SPL), με την οποία η ΕΕΔΔΑ συνεργάζεται από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Τα υλικά παρέλαβε το νοσοκομείο που έχει το SPL στην πόλη Ναμπατίε του Νοτίου Λιβάνου. Η δεύτερη αποστολή προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Τα παιδιά ήταν τα μεγαλύτερα θύματα της ισραηλινής επίθεσης. Από τους 1.300 νεκρούς, το 30% ήταν παιδιά κάτω των 12 ετών. Η ΕΕΔΔΑ συγκεντρώνει χρήματα για να βοηθήσει την SPL να καλύψει τις ανάγκες 2.000 μαθητών των δημόσιων δημοτικών σχολείων στη Ναμπατίε και το Μαρζεγιούν του Νοτίου Λιβάνου. Παράλληλα, συγκεντρώνει τσάντες και σχολικά είδη. Σύμφωνα με απόφαση της λιβανικής κυβέρνησης, τα σχολεία φέτος, λόγω της κατάστασης, θα αρχίσουν στις 15 Οκτώβρη.

Υπολογίζεται ότι ο κάθε μαθητής χρειάζεται για βιβλία, σάκα, τετράδια, γραφική ύλη κλπ. περίπου 45 ευρώ. Η αγορά και διανομή των σχολικών ειδών στον ίδιο το Λίβανο θα γίνει με την παρουσία εκπροσώπου της ΕΕΔΔΑ στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.

Βοηθήστε τα παιδιά του Λιβάνου να πάνε και φέτος σχολείο. Εκφράστε την αλληλεγγύη σας, καταθέτοντας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα, 116/29607455.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ