Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
25 χρόνια κάνει πράξη την αλληλεγγύη

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια, το Σεπτέμβρη του 1981. Είναι η πρώτη ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση με στόχο την αλληλεγγύη με τα κινήματα των λαών που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Λειτουργεί με βάση τμήματα που ασχολούνται με ζητήματα αλληλεγγύης είτε στη βάση συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών (π.χ. Τμήμα Λατινικής Αμερικής, Τμήμα Μέσης Ανατολής), είτε με συγκεκριμένα θέματα (π.χ. ζητήματα μεταναστών και προσφύγων). Από το 1984 στέλνει ομάδες εθελοντικής εργασίας (μπριγάδες) σε διάφορες χώρες που έχουν ανάγκη, όπως στη Νικαράγουα, το Σαλβαδόρ, την Παλαιστίνη και τη Βενεζουέλα. Οργανώνει εκδηλώσεις αλληλεγγύης με ομιλητές από διάφορες χώρες της Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής.

Στον τομέα της ανάπτυξης αναλαμβάνει από το 1986 τη βοήθεια και χρηματοδότηση προγραμμάτων ανάπτυξης, επείγουσας βοήθειας, αποκατάστασης και εκπαίδευσης. Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων γίνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Εξωτερικών. Στον τομέα των προγραμμάτων δραστηριοποιείται στις εξής χώρες: Παλαιστίνη, Λίβανο, Ιορδανία, Ιρακινό Κουρδιστάν, Νικαράγουα, Σαλβαδόρ, Κολομβία, Χιλή, Μεξικό. Επίσης ανάλογα με τις ανάγκες έχει εκτελέσει προγράμματα και στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ.

Η ΕΕΔΔΑ κυκλοφορεί τρίμηνο περιοδικό με την ονομασία «Διεθνής Αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ