Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
«Απλωνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται... »

Το σύνθημα «Με τους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό. Για το νέο κόσμο, το σοσιαλισμό» δεσπόζει στο χώρο της Διεθνούπολης. «Αγκάλιασε» και «έντυσε» τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Οι συζητήσεις, οι προβολές βίντεο, το Βήμα Αλληλεγγύης, τα περίπτερα και τα ταμπλό του χώρου έπαιρναν μορφή και περιεχόμενο κάτω από αυτό το σύνθημα: «Απλωνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται...», όπως έγραψε ο Μ. Γκόρκι.

Με την Κούβα φέτος να έχει «την τιμητική της», καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η παγκόσμια καμπάνια αλληλεγγύης στους 5 Κουβανούς δέσμιους του ιμπεριαλισμού, οι επισκέπτες της Διεθνούπολης - και κυρίως οι νεότεροι - πήραν μαθήματα έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης από ένα λαό που η ίδια η ύπαρξή του εξαρτάται από την αλληλεγγύη των λαών όλου του κόσμου, αλλά και που προσφέρει απλόχερα βοήθεια σε άλλους λαούς.

«Ιδιαίτερα» σημεία στο χώρο της Διεθνούπολης το κουβανικό μπαρ με τα δροσερά «μοχίτο», αλλά και το παιχνίδι αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης «Αποκάλυψε τον ένοχο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ