Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
Κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας

Μια πνοή ανυπότακτης στάσης ζωής πλημμύρισε και άγγιξε τους χιλιάδες νέους και νέες, που για άλλη μια χρονιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Σε ένα κάλεσμα που κάθε χρόνο ανοίγει όλο και πιο πλατιά την αγκαλιά του και αποτελεί πόλο έλξης για όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους.

Το ταξίδι του 32ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ», που ξεκίνησε την άνοιξη, αφού πέρασε απ' όλες τις πόλεις της χώρας, κορυφώθηκε χτες στην Αθήνα με τις ομιλίες της Αλέκας Παπαρήγα και του Θέμη Γκιώνη.

«Ανυπότακτη επιλογή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή». Το σύνθημα του Φεστιβάλ κυρίαρχο σε κάθε δραστηριότητα, σε κάθε χώρο, σε κάθε συζήτηση. «Ανυπότακτη επιλογή» - επιλογή ζωής. Απάντηση σε εκείνους που θέλουν τη νεολαία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κεφαλαίου. Επιλογή που αποτυπώθηκε στα δεκάδες θεατρικά και μουσικοχορευτικά δρώμενα. Βγαλμένα μέσα από το μεράκι νέων ανθρώπων, κομμάτι της ψυχής τους. Στις μελωδίες που δε σταμάτησαν να ηχούν και να προσθέτουν χρώμα στην κόκκινη πολιτεία. Στους καλλιτέχνες που βρέθηκαν για πρώτη ή και για πολλοστή φορά στη γιορτή της νιότης. Για να μοιραστούν και αυτοί κάτι από την ψυχή τους με τους χιλιάδες νέους και νέες που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΚΝΕ. Στη δημιουργικότητα των νέων ερασιτεχνικών και μαθητικών συγκροτημάτων.

Η Διεθνούπολη, σταθερός πόλος έλξης για τη νεολαία. Για να μάθει την αλήθεια για την Κούβα, για να δηλώσει τη στήριξή της στους πέντε Κουβανούς αγωνιστές. Για να ταξιδέψει, μέσα από τις διηγήσεις και τις συζητήσεις, από τα υλικά και τα ντοκουμέντα, στη ζωή άλλων λαών, άλλων νέων, χιλιόμετρα μακριά...

Στα τραπεζάκια, τις εξέδρες και τα περίπτερα δεκάδες οι οργανωμένες συζητήσεις, πλούσιες σε προβληματισμό. Εδωσαν απαντήσεις, αποτέλεσαν βήμα έκφρασης και δράσης. Αγκάλιασαν τις σκέψεις και τα όνειρα. Μίλησαν για τη μόρφωση, για τον αγώνα, για το δικαίωμα στη δουλιά, για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, μίλησαν για το ρόλο του καλλιτέχνη, για την τηλεόραση. Για όλες τις πτυχές της ζωής της νεολαίας.

Το 32ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ καταγράφτηκε για μια ακόμη χρονιά ως το κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας. Εφαλτήριο για νέους αγώνες, με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Για την ανατροπή...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να φτάσει παντού το κάλεσμα του ΚΚΕ (2009-09-05 00:00:00.0)
Ολοι την Πέμπτη 1η Νοέμβρη στις 8 το βράδυ, στο Παλαί ντε Σπορ (2007-10-27 00:00:00.0)
Σήμερα η μεγάλη γιορτή της ανυπότακτης νεολαίας! (2007-10-07 00:00:00.0)
Να είμαστε καχύποπτοι στο στημένο παιχνίδι (2003-09-09 00:00:00.0)
Μέγα πλήθος - έκρηξη ελπίδας (1998-09-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ