Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενα νέο μεγάλο ελπιδοφόρο ποιοτικό και ποσοτικό άλμα έκανε φέτος το Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, που αποδεικνύει, με τον καλύτερο τρόπο, ότι αυξάνεται συνεχώς το κύρος και η επιρροή της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στη νεολαία. Δεκάδες χιλιάδες νέοι και νέες, πολύ περισσότεροι από κάθε προηγούμενο Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, οι νέοι που έχουν τα ίδια όνειρα, για μια άλλη κοινωνία, που έχουν τις ίδιες ελπίδες, να την κατακτήσουν μέσα από τους αγώνες τους, οι ανυπότακτοι νεολαίοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ. Κατέκλυσαν στην κυριολεξία όλους τους χώρους της νεανικής κόκκινης πολιτείας, που ήταν φέτος 2,5 φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Το 23ο Φεστιβάλ αποτέλεσε μια τεράστια διαδήλωση καταγγελίας όλων εκείνων που υπονομεύουν τη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας. Καταγγελίας του ιμπεριαλισμού και του πολέμου που κάθε τόσο πλανιέται σαν απειλή πάνω από τα κεφάλια του λαού μας. Καταγγελίας του αυταρχισμού, της εξάρτησης από τα κάθε είδους ναρκωτικά και "ναρκωτικά" που πλασάρουν εκείνοι που θέλουν τη νεολαία αδρανοποιημένη και σιωπηλή. Αλλά και διεκδίκησης μιας άλλης ζωής, εκείνης που ταιριάζει στη νιότη. Και όλα αυτά ενώ έπνεε ένας αέρας γνήσιας, πραγματικής, καλλιτεχνικής δημιουργίας για τέσσερις μέρες πάνω στην πανεπιστημιούπολη κόντρα στην πολιτιστική νηνεμία και την υποκουλτούρα των ΜΜΕ. Οι νέοι δημιουργοί, οι ερασιτέχνες, κοντά στους γνωστούς καλλιτέχνες πρόσφεραν στον επισκέπτη του φεστιβάλ το έργο τους.

Η αξία του Φεστιβάλ δεν περιορίζεται σε εκείνο το τετραήμερο. Η συσπείρωση των προοδευτικών νέων γύρω από τα ιδανικά των κομμουνιστών, η ώθηση που δίνει στον όμορφο και δύσκολο αγώνα για μια άλλη κοινωνία, μένουν και τροφοδοτούν για όλο το επόμενο διάστημα τη διάθεση της νεολαίας να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο, μέσα από τη συμμετοχή της στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έρχονται. Οι εκατοντάδες νέοι που έγιναν μέλη της ΚΝΕ στο διάστημα των εκδηλώσεων, είναι η καλύτερη απόδειξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ