Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΗΚΚΙ
"Ακαδημαϊκές προτάσεις" για την παιδεία

Πραγματοποιήθηκαν χτες οι εργασίες της 6ης Συνόδου της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, στο ξενοδοχείο "Αστήρ" της Πάτρας, με θέμα: "Οριστικοποίηση των θέσεων του ΔΗΚΚΙ στους τομείς Παιδεία - Ερευνα - Νέα Τεχνολογία - Πληροφορική".

Οι εργασίες της Συνόδου ξεκίνησαν με την πολιτική εισήγηση του προέδρου του Κινήματος Δημήτρη Τσοβόλα,κατά την οποία παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του κόμματος για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από την προσχολική ηλικία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι ειδικότερα θέματα.

Η παιδεία και όλοι οι άλλοι τομείς παρουσιάζονται πολύ αναλυτικά, ξεκινώντας από τις γενικές αξίες που πρέπει να τους διέπουν και από διαπιστώσεις για τη σημερινή κατάσταση κρίσης. Στη συνέχεια γίνεται εκτενής αναφορά σε προτάσεις του ΔΗΚΚΙ, μέσω της εισήγησης του προέδρου του, που εξαντλητικά καλύπτουν όλο το φάσμα των θεμάτων, αποτελούν όμως διαχειριστικές προτάσεις και στην καλύτερη περίπτωση κάποιους γενικόλογους οραματισμούς, που εξαντλώνται στην αναζήτηση ιδανικών και εθνικών στόχων που θα στηρίξουν την ανάπτυξη. Εξηγώντας την πρόταση του ΔΗΚΚΙ για αυτή την ανάπτυξη και την αντίθεσή του στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη σύγκλιση των ονομαστικών δεικτών, όπου αυτό γίνεται, είναι απομονωμένο από τη βασική ουσία της καπιταλιστικής κοινωνίας την ταξική της φύση. Παρά τις πολλές και αναλυτικές προτάσεις απουσιάζει η συγκεκριμένη ανάλυση για την επιχειρούμενη αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, που επιβάλλεται από την ΕΕ και τις πολυεθνικές. Ετσι η θέση για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση χωρίς σύγκρουση με αυτές τις επιλογές και χωρίς τη στήριξη και δημιουργία κινήματος που θα παλέψει γι' αυτό, είναι μια κατάθεση πρότασης που μένει... στα χαρτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ