Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
Να είμαστε καχύποπτοι στο στημένο παιχνίδι

Στα Γιάννενα μίλησε το Σάββατο ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης

Εκατοντάδες νέοι και την τρίτη μέρα του Φεστιβάλ στα Γιάννενα παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία. Από νωρίς οι νέοι και οι νέες κατέκλυσαν το χώρο και παρακολούθησαν το αφιέρωμα στην Κούβα και τη σοσιαλιστική επανάσταση και διασκέδασαν με τη συναυλία του μαθητικού ερασιτεχνικού συγκροτήματος «Ρήγμα». Στη συνέχεια παρακολούθησαν την ομιλία του γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμη Γκιώνη. Το πρόγραμμα έκλεισε με μία δεύτερη συναυλία από το Μ. Πασχαλίδη και το συγκρότημά του.

Ο Θέμης Γκιώνης απευθυνόμενους προς τους εκατοντάδες νέους που ήταν εκεί σημείωσε πως το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι τόπος και χώρος συλλογικής δράσης, συζήτησης, προβληματισμού, αμφισβήτησης της δοσμένης πραγματικότητας και των προβλημάτων που δημιουργεί στους νέους. Μία επικοινωνία άμεση, ζεστή, ζωντανή που στηρίζεται στις ανάγκες και στα θέλω της νέας γενιάς. Σε σχέση με τις εκλογές και το «κοινωνικό πακέτο» της κυβέρνησης υπογράμμισε πως γι' αυτούς, δηλαδή την κυβέρνηση, τους μηχανισμούς της και τα κόμματα που στηρίζουν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, το προεκλογικό παζάρι έχει αρχίσει, οι υποσχέσεις και τα πακέτα πάνε και έρχονται. Θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και της νεολαίας, να στήσουν πάλι το σκηνικό για να αρπάξουν πάλι την ψήφο του λαού και της νεολαίας.

Ο ομιλητής τόνισε πως απέναντι στο στημένο παιχνίδι η νεολαία πρέπει να γίνει καχύποπτη, να σταθεί ανήσυχη, δυνατή απέναντι, δίνοντας ώθηση πιο μεγάλη στην αμφισβήτηση και στην οργή της και σημείωσε «θέλουμε να πείσουμε τη νεολαία ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ και εκλογικά δε θα μας βρει το ίδιο γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αφήνει τίποτα ίδιο. Η?ενισχύεις την κυρίαρχη πολιτική και χειροτερεύεις την κατάσταση ή την αδυνατίζεις, ενισχύεις την πολιτική της σύγκρουσης και δίνεις ώθηση σε θετικές εξελίξεις»..

Σε άλλο σημείο ο γραμματέας της ΚΝΕ υπογράμμισε πως η πραγματική κόντρα δίνεται ανάμεσα σε δύο διαφορετικές πολιτικές που εκφράζουν αντίθετα μεταξύ τους συμφέροντα και πως οι νέοι έχουν δύο επιλογές: Η μία είναι να παραδοθούν στον ψεύτικο κόσμο της υποταγής και των ψευδαισθήσεων, κάνοντας αυτό που τους λένε τα κόμματα του συστήματος και οι μηχανισμοί τους, και η άλλη επιλογή είναι να συγκρουστούν με την πολιτική και την εξουσία τους, να βαδίσουν στο δρόμο που προτείνει το ανυπότακτο ΚΚΕ. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι πρόταση αγώνα, δράσης και προοπτικής, που καλεί κάθε νέο και νέα να πάρει τη ζωή του στα χέρια του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ