Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
ΟΧΙ στην επέκταση της αμερικανικής βάσης

Πικετοφορία σήμερα στα Χανιά οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης

Σε πικετοφορία καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, σήμερα Τρίτη 9/9, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενάντια στη σχεδιαζόμενη επέκταση της αμερικανικής βάσης της Σούδας στο Ακρωτήρι, με την επίταξη των 42 στρεμμάτων.

Η Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει στο χανιώτικο λαό τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που υπέγραψαν τις συμφωνίες και διατηρούν τις βάσεις του θανάτου, υποθηκεύοντας - όπως τονίζεται - την εθνική ανεξαρτησία και ύδωρ, βάζοντας σε κίνδυνο την περιοχή και τους κατοίκους της.

Καταγγέλλονται, επίσης, οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πιέσεις, οικονομικά ανταλλάγματα και εκβιασμούς στους κατοίκους του Μουζουρά, για να παραχωρήσουν τη γη τους. Ενώ, στο τέλος, με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αποφάσισε να την επιτάξει για να την παραχωρήσει στους Αμερικανούς.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί το λαό, τους μαζικούς του φορείς και τα συνδικάτα της περιοχής να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για να μην περάσουν τα σχέδιά τους. Οχι μόνο να μη γίνει επέκταση, αλλά και για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από τον τόπο μας. Κάτι που, άλλωστε, επανειλημμένως έχουν εκφράσει με τη συμμετοχή τους στα μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συλλαλητήρια του λαού μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ