Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αλλος ένας εργάτης προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της εργοδοσίας. Ο Γ. Μπρόζος, εργάτης στην κεραμοποιία «Χριστοδουλίδη», στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, χτες το πρωί, την ώρα της δουλιάς έπεσε και τσακίστηκε από ύψος 6 μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε εργασίες κοντά στο φούρνο της επιχείρησης, γλίστρησε και έπεσε. Συνδικαλιστές καταγγέλλουν έλλειψη μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων. Ο άτυχος εργάτης νοσηλεύεται στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

ΕΘΕΛ: Νέα στάση εργασίας κήρυξαν για μεθαύριο, Πέμπτη, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ (αστικά λεωφορεία). Τις ώρες αυτές έχουν προγραμματίσει έκτακτη Γενική Συνέλευση στα κεντρικά γραφεία της ΕΘΕΛ, με θέμα το «κοινωνικό πρόβλημα» που έχει ανακύψει από την κοινοποίηση της απόλυσης 38 συναδέλφων τους οδηγών. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ πριν από 22 μήνες, αλλά στη συνέχεια «κόπηκαν». Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η επιτροπή της ΕΘΕΛ έστειλε ελλιπείς καταλόγους αρνούμενη να δεχτεί κάποια δικαιολογητικά, με επακόλουθο το ΑΣΕΠ να ζητήσει την απόλυση των 38 εργαζομένων.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Διεκδικούν δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ