Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥ
Στην Αθήνα στις 24 και 25 Σεπτέμβρη

Συμμετέχουν πάνω από 100 αντιπρόσωποι από 40 χώρες

Σε μια περίοδο που οξύνεται η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια συνολικά στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, ξεκινά στην Αθήνα, την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτέμβρη το 14ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Ξύλου (UITBB), μια από τις κλαδικές διεθνείς της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, υπογραμμίζει τη σημασία που αποκτά το συνέδριο μπροστά στην ανάγκη να χαραχτεί μια ενιαία γραμμή πάλης, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που το στηρίζουν: «Θεωρούμε κορυφαίο γεγονός για τους οικοδόμους και γενικότερα την εργατική τάξη την πραγματοποίηση ενός παγκόσμιου συνεδρίου των οικοδόμων στη χώρα μας, με πάνω από 100 αντιπροσώπους από 40 κράτη» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή. Εκτός από το σχεδιασμό της δράσης για το επόμενο διάστημα, κατά τη διάρκεια των εργασιών οι σύνεδροι θα εκλέξουν και νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

Το Συνέδριο καλείται να πάρει αποφάσεις που θα προσανατολίζουν την πάλη των οικοδόμων στη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τα κόμματα που το στηρίζουν. Οπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, «σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο για την εργατική τάξη, τους λαούς γενικότερα, ο συντονισμός πάλης της εργατικής τάξης διεθνώς είναι αναγκαίος. Η χάραξη ταξικής ενιαίας γραμμής, ενάντια στο κεφάλαιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για βαθύτερες κοινωνικές αλλαγές, πρέπει να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εργατικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ