Κυριακή 1 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Ο «δότης» Δημήτρης Αγκαβανάκης

Η αγαπημένη μας Καισαριανή βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας της. Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές η γειτονιά παραπαίει ανάμεσα στο ιλουστρασιόν ψέμα που αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Τζόκα, υποψηφίου του Συνασπισμού, και στην τσέπη του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Καμπάκα. Ο Δημήτρης Αγκαβανάκης υπερβαίνει τα όρια της στιγμιαίας αυτής σύγκρουσης και κοιτάζει σε βάθος το πολιτικό πρόβλημα της γειτονιάς, γνωρίζοντας ότι από αυτό εκπορεύονται όλα. Ο σεμνός Δημήτρης συνεχίζει την παράδοση των Μανωλίδη, Μακρή, Κατημερτζή, που δεν είναι άλλη από αυτήν του «δότη».

Γ.Κ.: Μπροστά στην κάλπη ο ψηφοφόρος τι επιλογές έχει;

Δ.Α.: Η Ενωτική Αγωνιστική Πορεία, ο δημοτικός μας συνδυασμός που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και πολλούς ανεξάρτητους ριζοσπάστες αγωνιστές, με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις της, έχοντας τεράστια πείρα που την αποκόμισε από τη συνεχή παρουσία και δράση της, έχοντας να επιδείξει ένα μοναδικό θετικό έργο στην πόλη μας, σήμερα χωρίς περιστροφές επισημαίνει ότι δύο είναι οι επιλογές σ' αυτές τις δημοτικές εκλογές:

Η μία είναι αυτή που πρεσβεύουν οι δημοτικές παρατάξεις των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, και είναι η επιλογή της αντιλαϊκής διαχείρισης. Επομένως, όσοι εντάσσονται στους δημοτικούς συνδυασμούς αυτών των κομμάτων αντικειμενικά γίνονται συνένοχοι αυτών των πολιτικών, αφού η όποια προσωπική τους εμβέλεια θα χρησιμοποιηθεί και για την εξιλέωση αντιλαϊκών κομματικών πολιτικών, αλλά και για τη συνέχισή τους με μεγαλύτερη ένταση μετά τις εκλογές.

Η άλλη είναι η δική μας επιλογή, η δοκιμασμένη και αποτελεσματική επιλογή της διεκδίκησης, της σύγκρουσης και της ανυπακοής. Είναι η επιλογή που και παλαιότερα έκανε ό,τι καλό υπάρχει σήμερα στην πόλη μας. Γνώμονάς μας είναι ο ενιαίος συνολικός συνδημότης μας - άνθρωπος και τα συνολικά προβλήματά του. Για όλα αυτά εμείς και ως νέα δημοτική αρχή θα πρωτοστατήσουμε, θα κινητοποιήσουμε το λαό, θ' αγωνιστούμε και θα κατακτήσουμε. Θα συμβάλουμε στην αναγκαία σήμερα γενικότερη αλλαγή των συσχετισμών των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και θα κάνουμε το δήμο μετερίζι αγώνα, ενταγμένο σ' ένα ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό μέτωπο για γενικότερες αλλαγές που θα 'χουν στο επίκεντρο τον εργαζόμενο και τις σύγχρονες ανάγκες του. Εχουμε ένα πρόγραμμα μαχητικής, δυναμικής συστράτευσης με το λαϊκό κίνημα, πρόγραμμα διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιβεβαιώνει πως «ερχόμαστε από πολύ μακριά και πάμε πολύ μακριά», μαζί με το λαό, για την κατάκτηση λύσεων που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Μ' αυτή μας την αγωνιστική στάση θα τιμούμε καθημερινά τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του 1944 στο Σκοπευτήριο και όλους τους αγωνιστές που έπεσαν στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης μας για μια καλύτερη ζωή.

Γ.Κ.: Σίγουρα εγγύηση για τα λεγόμενά σας είναι και η προσωπική αγωνιστική σας διαδρομή μέσα στο συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα. Δείγμα αυτής σας της διαδρομής είναι και το γεγονός ότι σε λίγες μέρες, στις 2 Νοέμβρη, δικάζεστε ως μοναδικός κατηγορούμενος για τα πανό ενάντια στον πόλεμο του Ιράκ που το 2003, μαζί με άλλους αγωνιστές του ΠΑΜΕ, κρεμάσατε στην Ακρόπολη. Μαζί, λοιπόν, με την αγωνιστικότητα σε τι άλλο πρέπει να εστιάζεται το κριτήριο της ψήφου για τον ψηφοφόρο;

Δ.Α.: Εκ των πραγμάτων όλα τα προβλήματα που αφορούν τη ζωή και το βιοτικό επίπεδο κάθε συνδημότη μας που ανήκει στα λαϊκά στρώματα, είτε γενικά είτε ειδικά, έχουν πολιτική αιτία και πολιτικούς υπαίτιους και συναίτιους, γι' αυτό και πάνω σ' όλα αυτά κρίνονται όλοι και κυρίως ο δήμος, ο δήμαρχος και οι δημοτικές παρατάξεις. Κριτήριο ψήφου θα πρέπει να είναι το αν σε όλα αυτά τα πολιτικά ζητήματα ο δήμαρχος, η κάθε δημοτική παράταξη στάθηκε κριτικά, δυναμικά, αγωνιστικά, ανατρεπτικά.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ