Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Πολιτική αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού:

«Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού αποδεικνύει το σταθερό ταξικό προσανατολισμό της κυβερνητικής πολιτικής στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση, βαδίζοντας στο γνώριμο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αρνείται να ικανοποιήσει βασικές λαϊκές ανάγκες, τη στιγμή που αυξάνει σημαντικά ο παραγόμενος πλούτος, προχωρά με υψηλούς ρυθμούς η καπιταλιστική ανάπτυξη και μεγαλώνει ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην παραγωγή. Η πρόσφατη αναθεώρηση του ΑΕΠ είναι αποκαλυπτική.

Το προσχέδιο προβλέπει στασιμότητα των μισθών των εργαζομένων με δεδομένο τον πληθωρισμό και σημαντική αύξηση των έμμεσων φόρων που επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια, όπως των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα και στα τσιγάρα, τα τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Αξιοποιεί ένα μικρό μέρος από τις απώλειες του λαϊκού εισοδήματος των προηγούμενων χρόνων για να διαχειριστεί ορισμένα φαινόμενα ακραίας φτώχειας (ΕΚΑΣ, συντάξεις ΟΓΑ κλπ.), δίνοντας ελεημοσύνη.

Αποδεικνύεται επίσης ότι ο αντιλαϊκός χαρακτήρας και οι βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης δεν καθορίζονται από τη μεταβολή των δημοσιονομικών επιδόσεων, αλλά από τη στρατηγική επιλογή της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κατάθεση του κυβερνητικού προϋπολογισμού. Πρέπει να ξεπεράσουν την παγίδα της αναμονής και να αντεπιτεθούν απαιτώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ