Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Συλλαλητήρια σε Μακεδονία - Θεσσαλία - Κρήτη

Επιχείρηση τρομοκράτησης των κτηνοτρόφων από μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε Μακεδονία - Θεσσαλία - Κρήτη. Χτες έγινε συλλαλητήριο αιγοπροβατοτρόφων στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, οι οποίοι απέκλεισαν την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου. Μεθαύριο, Πέμπτη, οι κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν τρία μεγάλα συλλαλητήρια ενάντια στη ληστεία του εισοδήματός τους από τις γαλακτοβιομηχανίες που γίνεται με τη συνενοχή της κυβέρνησης. Οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας θα συγκεντρωθούν στο Δερβένι Θεσσαλονίκης. Της Θεσσαλίας θα συγκεντρωθούν έξω από την Περιφέρεια στη Λάρισα. Εξω από την Περιφέρεια στο Ηράκλειο θα γίνει και το συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων της Κρήτης.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι διαμαρτύρονται για τη μεγάλη μείωση των τιμών του γάλακτος και απαιτούν από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση του εισοδήματός τους. Στη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής στο πλευρό των κτηνοτρόφων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και από την ΠΑΣΥ ο Σωκράτης Γραβαλάς. Στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, όπου αποφασίστηκαν συλλαλητήρια, οι κτηνοτρόφοι διαμηνύουν τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, καταδεικνύοντας τους ενόχους για τα προβλήματά τους, κόντρα στους εκβιασμούς και τις απειλές των γαλακτοβιομηχανιών, που επιχειρούν την τρομοκράτησή τους και να τους κλείσουν το στόμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες κτηνοτρόφων, σύμφωνα με τις οποίες εκπρόσωποι μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών με τις οποίες συνεργάζονται τους κάνουν απειλητικά τηλεφωνήματα για να τους αναγκάσουν να μην κάνουν δηλώσεις εναντίον της ληστρικής τακτικής τους και, ταυτόχρονα, να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό «αυτοτιμολόγησης» του γάλακτος! Τους εκβιάζουν, δηλαδή, να συναινέσουν στην ίδια την καταστροφή τους και στη μετατροπή τους σε κακοπληρωμένους εργάτες των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων που συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερα χέρια.

Βεβαίως, οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν ότι στα «νύχια» των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών, που κατασπαράζουν τόσο τους ίδιους, όσο και τους καταναλωτές, τους στέλνει η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, την οποία εφαρμόζουν πιστά και απαρέγκλιτα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κι όπως επισήμανε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, «το πραγματικό σκάνδαλο για τους μικρομεσαίους αγρότες είναι η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και η ΕΕ που θωρακίζουν τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και καταναλωτών».

Οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν κάθε συμφέρον, λοιπόν, να καταδικάσουν αυτή την πολιτική στις τοπικές εκλογές, καταψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ. Είναι δε επιτακτική και ζωτικής σημασίας ανάγκη να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΥ και στα ψηφοδέλτια που παλεύουν για ολόπλευρη στήριξη της αγροτικής οικονομίας, η οποία θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών και όχι στους εμποροβιομηχάνους, στα μονοπώλια και στα καρτέλ που με την πολιτική τους έφτιαξαν και υπηρετούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ