Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.- Ελεύθεροι είναι οι 25 Νιγηριανοί υπάλληλοι της «Shell» που απήχθησαν στη διάρκεια επίθεσης 70 περίπου ενόπλων του «Κοινού Επαναστατικού Συμβουλίου», το οποίο δραστηριοποιείται ενάντια στην ασυδοσία των πετρελαϊκών εταιρειών στο Δέλτα του Νίγηρα.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.- Ο 59χρονος Αμερικανός Ρότζερ Κόρνμπεργκ τιμήθηκε με το Νόμπελ Χημείας για την έρευνά του σχετικά με τον τρόπο αντιγραφής γενετικών πληροφοριών από τα κύτταρα.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.- Τη «γρήγορη και σθεναρή» απάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω της επικείμενης βορειοκορεατικής πυρηνικής δοκιμής ζήτησε χτες ο Ιάπωνας πρέσβης στον ΟΗΕ Κέντζο Οσίμα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA) «έχει εγκαταλείψει την τρομοκρατία και έχει θέσει τέλος στις ένοπλες δραστηριότητες για να αφοσιωθεί οριστικά και αμετάκλητα στον πολιτικό στίβο», βάσει της 12ης έκθεσης των τεσσάρων διεθνών εμπειρογνωμόνων της Ανεξάρτητης Επιτροπής Επιτήρησης (IMC) της εκεχειρίας, που δημοσιοποιείται μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του διαλόγου για το μέλλον της Βορείου Ιρλανδίας.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.- Τουλάχιστον 12.000 κρατούμενοι σε 28 φυλακές της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας της Αργεντινής πραγματοποιούν απεργία πείνας, ζητώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης και περίθαλψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ