Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Κάτω τα χέρια από την Κούβα

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει τη φυλάκιση των πέντε Κουβανών πατριωτών στις ΗΠΑ που έχουν καταδικαστεί για κατασκοπία και συνωμοσία, αλλά και την παράνομη διαστρέβλωση της αλήθειας. Καλεί, δε, «όλα τα Κινήματα Ειρήνης παγκοσμίως, να ενώσουν τις φωνές τους με το Κουβανικό Κίνημα Ειρήνης στην κοινή απαίτηση για δικαιοσύνη, ενάντια στην ιμπεριαλιστική παραπλάνηση της αλήθειας».

Αναφερόμενο στις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους «πέντε», το ΠΣΕ αναφέρει ότι «εκατομμύρια άνθρωποι μαθαίνουν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτήν την εγκληματική συνωμοσία της πολιτικής εκδίκησης και σιωπής» και προσθέτει ότι «η υπόθεση των "πέντε" έχει χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε να δικαιώσει το δρόμο που έχει επιλέξει για τον "πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία" και την ιμπεριαλιστική της πολιτική ενάντια σε λαούς του κόσμου και ιδιαίτερα ενάντια στην Κούβα».

Αγανάκτηση και οργή προκαλείται σε κάθε δημοκρατικό και καλοπροαίρετο άνθρωπο, όταν «η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναφέρεται στην "τρομοκρατία" τη στιγμή που είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης στον πλανήτη». Επίσης, το ΠΣΕ θεωρεί τη φυλάκιση των «πέντε» ως «μια κατάφωρη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δίκαιου» και απαιτεί «την άμεση απελευθέρωσή τους».

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι «ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δε θα μπορέσει να συνεχίσει την κυνική και αυταρχική πολιτική για πάντα. Η ενωμένη δύναμη των λαών μπορεί και θα επιβάλει τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους. Κάτω τα χέρια από την Κούβα!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ