Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΤΑ
Καταγγελίες για παραδιοικητικούς μηχανισμούς

Τη λειτουργία παραδιοικητικού μηχανισμού στα ΕΛΤΑ από τη ΝΔ κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ, Θ. Θωμάς, ισχυρίστηκε ότι από την περίοδο 1990 - 1993 «ανθούσε ένας παραδιοικητικός μηχανισμός στα ΕΛΤΑ», όταν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ διόρισε στον Οργανισμό δύο απόστρατους. Το ίδιο, σημείωσε, συνεχίστηκε και από το 2004, που διορίστηκε στα ΕΛΤΑ άλλος απόστρατος (Γ. Σταματόπουλος). Υποστήριξε ακόμα ότι η σημερινή διοίκηση με πρόεδρο τον Αγγ. Μπρατάκο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Αν. Ταπραντζή κάτω από την πίεση ακραίων κομματικών στοιχείων, εγκατέστησε και αναβάθμισε, προφανώς με άνωθεν υπόδειξη, έναν άλλο απόστρατο τον Παν. Μιχαλόλια, ο οποίος δημιουργεί τον παραδιοικητικό μηχανισμό.

Στην παρατήρηση δημοσιογράφου γιατί δεν αντιτάχθηκε στην αναβάθμιση Μιχαλόλια ο αιρετός εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση των ΕΛΤΑ ισχυρίστηκε ότι σε μια προφορική εισήγηση το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δηλώσεις «απών» και να αποχωρήσεις.

Συγκάλυψη της ουσίας

Στη συνέντευξη Τύπου, μια μόλις μέρα μετά την κηδεία του συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ, Μ. Γουρνιεζάκη, επαναλήφθηκε η απόπειρα να συγκαλυφτούν τα πραγματικά αίτια της συμπλοκής ανάμεσα στις συνδικαλιστικές παρατάξεις, αλλά και οι ευθύνες τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή κατάσταση στις πρώην ΔΕΚΟ. Το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, δε βρήκε τίποτα να προσάψει για τη δεκαετία διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όταν είναι γνωστό ακόμα και το ότι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Α. Ταπραντζής, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε στον Οργανισμό και ήταν γενικός διευθυντής. Οπως επίσης αποσιωπήθηκε πλήρως το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ, όπως και όλες οι πρώην ΔΕΚΟ, είναι λάφυρα όχι μόνο για ορισμένους κύκλους, αλλά για όλο το μεγάλο κεφάλαιο και όχι μόνο σήμερα, αλλά και χτες. Γιατί η ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ είναι έργο τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Φ. Θωμάς δεν παρέλειψε να επιτεθεί και κατά των αγωνιστικών συνδικαλιστικών δυνάμεων που «κάνουν λόγο για τυφλή αντιπαράθεση για τη νομή της εξουσίας». Μόνο που η επισήμανση αυτή των αγωνιστικών δυνάμεων για την κατάσταση που επικρατεί στις ΔΕΚΟ, επιβεβαιώνεται καθημερινά με τα όσα καταγγέλλουν στα ΜΜΕ διάφοροι συνδικαλιστές από τον ίδιο το χώρο των ΕΛΤΑ.

  • Σε χτεσινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας και των «δύο ΔΑΚΕ» που μέχρι τώρα λειτουργούν στα ΕΛΤΑ. Με συνέδριό της που θα γίνει μέσα σε έξι μήνες, η παράταξη θα ανασυγκροτηθεί σε νέα βάση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ