Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Εκτός από τον κινηματογράφο υπάρχουν και οι εκλογές!

Η βδομάδα προσφέρεται περισσότερο για πολιτικά συμπεράσματα παρά για κινηματογραφικά. Μακάρι να το καταλάβουν αυτό οι ψηφοφόροι και την Κυριακή να ψηφίσουν πολιτικά! Δηλαδή σωστά! Τα γραφεία διανομής, βέβαια, συνεχίζουν τη δράση τους. Γι' αυτά οι κάλπες δεν είναι παρά ένα ακόμα εμπόδιο στην (εμπορική) πορεία τους.

Παρά τις νομαρχιακές και δημοτικές (πολιτικές) εκλογές, ωστόσο, οι νέες ταινίες της βδομάδας φτάνουν τις πέντε! Η μία, βέβαια, η αλλοπρόσαλλη «αισθηματική» κωμωδία «Ο Διάολος Φοράει Prada», του Ντέιβιντ Φράνκελ, με την Μέριλ Στριπ, έχει βγει στις αίθουσες, αρκετά ανορθόδοξα είναι αλήθεια, από την περασμένη βδομάδα. Και συνεχίζει...

Φοβάμαι ότι η ταινία που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον (κακώς), είναι η ταινία του Ολιβερ Στόουν «Δίδυμοι Πύργοι! Καλά καταλάβατε! Οι άνθρωποι δεν έχουν το θεό τους! Δε σέβονται τίποτα! Αυτή τη φορά, με τελείως ξεδιάντροπο τρόπο, έπεσαν πάνω στους «Δίδυμους Πύργους» και ασχημόνησαν τόσο απέναντι στην ιστορία όσο και απέναντι στα θύματα!

Η ταινία, ωστόσο, της βδομάδας είναι σίγουρα «Η Ελεύθερη Βούληση» του Ματθίας Γκλάσνερ! Πρόκειται για μια κοινωνική τραγωδία, παρότι μοιάζει με προσωπική. Η ταινία «Αλεξ Ράιντερ: Μυστική Αποστολή», του Τζέφρι Σαξ, είναι ένας ακόμα Τζέιμς Μποντ. Η «πρωτοτυπία» της συνίσταται στο γεγονός, πως εδώ ο μυστικός πράκτορας της «αυτής μεγαλειότητας της βασίλισσας της Αγγλίας» είναι μόλις 14 χρόνων! Το νεαρό της ηλικίας του δεν τον κάνει λιγότερο αντιδραστικό.

Η τελευταία ταινία της βδομάδας είναι ένα κινηματογραφικό «πείραμα». Με ειδική επεξεργασία της εικόνας οι άνθρωποι και τα ντεκόρ της ταινίας μοιάζουν καρτούν! Τη γύρισε ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και διατήρησε και στην Ελλάδα τον αγγλικό τίτλο της: «A Scanner Darkly».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ