Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να τιμωρηθούν στην κάλπη οι υπεύθυνοι

Να τιμωρήσουν στην κάλπη όλους όσοι ευθύνονται για τα βάσανά τους, να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική, καταψηφίζοντας τους υποψηφίους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ, που, στην ουσία, στηρίζει τις αντιλαϊκές επιλογές, και να υπερψηφίσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας, καλεί με ανακοίνωσή της τους πλημμυροπαθείς, όλα τα λαϊκά στρώματα η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

«Οι χιλιάδες πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, που είδαν πλημμυρισμένα τα σπίτια τους, τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες, τα χωράφια και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αντιλαμβάνονται ότι η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου δεν πρόκειται να δώσει λύση στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Οι υποσχέσεις που ακούστηκαν είναι χωρίς αντίκρισμα και οι αποζημιώσεις που θα πάρουν θα είναι ψίχουλα», τονίζει το ΚΚΕ σχετικά με την περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου. Αντίστοιχα, για το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι επισκέφτηκε τη Μαγνησία σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να μετατρέψει την αγανάκτηση των πλημμυρόπληκτων για τις κυβερνητικές ευθύνες σε ψήφο υπέρ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι οι πλημμυροπαθείς πρέπει ν' αναζητήσουν τη βαθιά αιτία του προβλήματος, που βρίσκεται στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η οποία αφήνει την περιοχή, όπως και ολόκληρη την Ελλάδα, χωρίς αντιπλημμυρική θωράκιση, δε δίνει τα απαραίτητα κονδύλια και δε λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα προστασίας από τις πλημμύρες και επιτρέπει, αν δεν προωθεί κιόλας, την κερδοσκοπική ασυδοσία των εργολάβων.

Το ΚΚΕ επισημαίνει και τις τεράστιες ευθύνες των νομαρχιακών και δημοτικών αρχών που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Αυτές οι "τοπικές αρχές" - τονίζεται στην ανακοίνωση - ποτέ δεν ύψωσαν φωνή απαίτησης για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Ποτέ δε "χτύπησαν το χέρι στο τραπέζι" να καταγγείλουν την εγκληματική καθυστέρηση των κυβερνήσεων. Ποτέ δε στάθηκαν απέναντι στους εργολάβους της κερδοσκοπίας και της αρπαχτής, που "ροκανίζουν" τα διάφορα "πακέτα" για έργα που καταρρέουν στην πρώτη καιρική αντιξοότητα. Αντίθετα, λειτουργώντας ως "τοπικοί διαχειριστές" των εκάστοτε κυβερνώντων, ενεργούν κατά πώς θέλει το "κουβέρνο" και κατά πώς συμφέρει τους εργολάβους».

Και καταλήγοντας τονίζει: «Το ΚΚΕ τάσσεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών, καλώντας τους ν' αγωνιστούν για:

  • Να κατασκευαστούν όλα τα αναγκαία έργα υποδομής στις πόλεις και στην ύπαιθρο, που θα θωρακίζουν την περιοχή από τις πλημμύρες, αλλά και από τους σεισμούς και, γενικότερα, από τα φυσικά φαινόμενα
  • Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές και να δοθούν γρήγορα ουσιαστικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές στα σπίτια, στα καταστήματα, στις βιοτεχνίες, καθώς και άτοκα δάνεια για να ορθοποδήσουν οι πληγέντες
  • Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε ν' αποζημιώνονται οι αγρότες για το 100% των ζημιών, από όλες τις αιτίες, στην παραγωγή, αλλά και στο φυσικό και ζωικό κεφάλαιο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ