Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
Κόπηκε η Ελλάδα στη μέση!

Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες

Εικόνες καταστροφής χτες και στον Αγιο Κωνσταντίνο

Eurokinissi

Εικόνες καταστροφής χτες και στον Αγιο Κωνσταντίνο
Νέες πλημμύρες και καταστροφές, αυτή τη φορά στη Φθιώτιδα, προκάλεσε η νεροποντή, με αποτέλεσμα να κοπεί η Ελλάδα στη μέση. Η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας παρέμεινε κλειστή στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω κατολισθήσεων από τις 2 τα ξημερώματα έως τις τρεις το μεσημέρι. Οργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν τις σημαντικές ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ, που ενέκρινε σχέδιο ανάπλασης της παραλίας, κλείνοντας όλα τα φρεάτια και επιτρέποντας να κατασκευαστεί κατά μήκος της παραλίας ένα τσιμεντένιο τοιχίο, το οποίο όχι μόνο δεν επέτρεπε τα νερά να πέσουν στη θάλασσα, αλλά τα γύριζε μέσα στα σπίτια!

Ευθύνες αποδίδονται και για το γεγονός ότι δεν είχε γίνει κανένα έργο συντήρησης εδώ και δεκαετίες - λόγω του μεγαλεπήβολου σχεδίου της κατασκευής της ζεύξης του Μαλιακού με το σύστημα της «αυτοχρηματοδότησης» - για τη σταθεροποίηση των πρανών της Εθνικής Οδού, με αποτέλεσμα να προκληθούν κατολισθήσεις.

Κατά τη διάρκεια που παρέμενε κλειστή η Εθνική Οδός, η κίνηση των οχημάτων εκτρεπόταν στην παλιά Εθνική μέσω Αμφίκλειας και Τιθορέας, αλλά και αυτός ο δρόμος έκλεισε λόγω πλημμύρας. Στις 9 π.μ. ένας οδηγός κινδύνεψε, όταν χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητό του. Στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κωνσταντίνου πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια και καταστήματα. Καταστροφές σημειώθηκαν και στον Αγιο Σεραφείμ, όπου «φούσκωσε» ο χείμαρρος Αγριος.

«Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι για τις καταστροφές δε φταίει η κακοκαιρία, αλλά αυτές είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν και ακολουθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», τόνισε στο «Ρ» ο Τάσος Χρονάς, υποψήφιος Νομάρχης με την «Αγωνιστική Νομαρχιακή Συνεργασία». «Ευθύνες, όμως - πρόσθεσε - έχουν και οι εκπρόσωποί τους στην Αυτοδιοίκηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νυν νομάρχης, αντί να διεκδικήσει ουσιαστικές λύσεις σήμερα για τις καταστροφές, προσπαθούσε να καθησυχάσει τον κόσμο, προκειμένου να περιφρουρήσει την εικόνα της κυβέρνησης»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ