Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2006 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Αιματηρότατο σαρανταοxτάωρο

Επίθεση από την αντίσταση σε αμερικανικό κομβόι σημειώθηκε χτες στη Βαγδάτη

Associated Press

Επίθεση από την αντίσταση σε αμερικανικό κομβόι σημειώθηκε χτες στη Βαγδάτη
ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Μπαράζ επιθέσεων σάρωσε τις πόλεις του Ιράκ, άλλο ένα Σαββατοκύριακο, ενώ η πόλη Μπάλαντ καλύφθηκε από τις σoρούς σουνιτών και σιιτών, που αλληλοδολοφονήθηκαν σε μια έξαρση ενδοκοινοτικής βίας. Στη Μοσούλη, στη σιιτική Γουάχντα, στη Σουγαϊράχ και στη Βασόρα, σε επιθέσεις ενόπλων, αλλά και εκρήξεις βομβών, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι (2 αστυνομικοί και οι υπόλοιποι πολίτες, στη Μοσούλη, μάλιστα, μέλη της ίδιας οικογένειας) και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10.

Στο Κιρκούκ, 4 επιθέσεις (η μία τουλάχιστον καμικάζι) σημειώθηκαν με διαφορά 5 λεπτών η μία από την άλλη. Στις 2 στόχος ήταν θέσεις της αστυνομίας, στην 3η μια ανοιχτή αγορά και στην τέταρτη γραφεία των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά τελικά επλήγη μια σχολή δασκάλων. Συνολικά, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60, στην πλειοψηφία τους πολίτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο Κιρκούκ πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση «ασφαλείας» από τις κατοχικές δυνάμεις και η πόλη είχε χαρακτηριστεί «ασφαλής».

Στη Βαγδάτη, στόχος επίθεσης έγινε αυτοκινητοπομπή ανώτερης αξιωματούχου του υπουργείου Εσωτερικών. Η ίδια διέφυγε, αλλά σκοτώθηκαν 4 περαστικοί και 3 σωματοφύλακές της.

Στο Μπάλαντ, το Σάββατο βρέθηκαν με ίχνη βασανισμού οι σoροί 17 σιιτών που είχαν απαχθεί την Παρασκευή. Χθες, εντοπίστηκαν 31 σoροί βασανισμένων σουνιτών. Οι ιρακινές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας και έστειλαν επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή. Τέλος, το Σάββατο, σε διάφορα περιστατικά σκοτώθηκαν 5 Αμερικανοί στρατιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ