Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2006 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πεδίο σφοδρών μαχών

ΚΑΜΠΟΥΛ-ΡΩΜΗ.-

Σειρά επιθέσεων σε όλο το Αφγανιστάν αλλά και η τύχη του Ιταλού φωτογράφου που αγνοείται εδώ και μέρες ήταν το μότο της χτεσινής μέρας στη χώρα που έχει πια εξελιχθεί σε ένα πολύ επικίνδυνο «ναρκοπέδιο» για τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Κατ' αρχήν σε θρίλερ τείνει να εξελιχθεί το ζήτημα της εξαφάνισης του Ιταλού φωτογράφου Γκαμπριέλε Τορσέλο. Με χτεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι ο Τορσέλο έχει πέσει θύμα απαγωγής: «Ολα τα στοιχεία μάς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για απαγωγή και ως τέτοια χειριζόμαστε την υπόθεση» τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου. Το ανεξάρτητο αφγανικό πρακτορείο ειδήσεων Pajhwok, επικαλούμενο τον Γκολάμ Μουχάμαντ, συνταξιδιώτη του Τορσέλο, μετέδωσε ότι ο Ιταλός φωτογράφος απήχθη από πέντε ενόπλους, στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί από την επαρχία Χελμάντ στη γειτονική επαρχία Κανταχάρ. Εντούτοις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο AFP ότι οι αφγανικές αρχές δεν είναι βέβαιες ότι πρόκειται για απαγωγή ενώ αυτόκλητος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν πάντα κατά το AFP δήλωσε ότι ουδεμία ανάμειξη έχουν.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διάφορες επιθέσεις στις πόλεις Κανταχάρ και Χεράτ όταν βόμβα στην άκρη του δρόμου εξερράγη κοντά σε κονβόι που θεωρούνταν ότι μετέφερε Αμερικανούς που εκπαίδευαν την τοπική αστυνομία. Στην πόλη Κοστ, στα σύνορα με το Πακιστάν, αναφορές υπήρξαν για επίθεση εκατοντάδων μαχητών σε αστυνομικό διασυνοριακό φυλάκιο όπου ακολούθησε μάχη από τα μεσάνυχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Πρόκειται για το δεύτερο πολεμικό επεισόδιο μέσα σε δύο 24ωρα μετά τις μάχες στην Κανταχάρ, το Σάββατο, όπου σκοτώθηκαν 2 Καναδοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι δύο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ