Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2006 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εισβολή με νεκρούς στο Τζαμπάλιγια

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Νέα πολύνεκρη εισβολή πραγματοποίησαν ισραηλινά τανκς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας τα ξημερώματα του Σαββάτου. Από την εισβολή στην περίμετρο του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλιγια, του πλέον πυκνοκατοικημένου στην ευρύτερη περιοχή, σκοτώθηκαν 6 μαχητές της «Χαμάς» και τραυματίστηκαν αρκετοί πολίτες. Οι μαχητές, όπως και ένοπλοι άλλων οργανώσεων, προσπάθησαν να σταματήσουν την ισραηλινή επέλαση, που, επισήμως τουλάχιστον, στόχευε στον «τερματισμό των επιθέσεων με ρουκέτες».

Ωρες νωρίτερα, 3 Ισραηλινοί είχαν τραυματιστεί από ρουκέτες που έπληξαν την πόλη Σντερότ. Υπό το κλίμα αυτό, δεν αιφνιδίασαν οι διαρροές από το περιβάλλον του Ισραηλινού πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες κατέρρευσαν οι προσπάθειες προετοιμασίας συνάντησης Ολμέρτ - Αμπάς. Οι πηγές αυτές υποστήριζαν ότι ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος έθεσε ως προϋπόθεση πραγματοποίησης της συνάντησης την απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων, γεγονός που οδήγησε σε αδιέξοδο.

Στο Λίβανο, επίσης, έξι πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά τη νύχτα από την έκρηξη αντιαρματικής ρουκέτας, που έπεσε σε κτίριο δίπλα σ' αυτό το οποίο στεγάζει τα γραφεία του ΟΗΕ στη Βηρυτό, έγινε γνωστό από τη λιβανική αστυνομία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνολικά ερρίφθησαν τρεις ρουκέτες. Οι άλλες δυο εξερράγησαν η μια στο έδαφος, περίπου 20 μέτρα από το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του ΟΗΕ και η άλλη στον αέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ