Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Σύγκρουση δύο συρμών του μετρό σημειώθηκε χτες το πρωί στη Ρώμη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον μία Ιταλίδα και να τραυματιστούν 110 άλλοι, πέντε από τους οποίους σοβαρά. Αξιωματούχοι έσπευσαν να δηλώσουν πως δεν υπάρχει ένδειξη τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ μέχρι χτες το βράδυ εξέταζαν το ενδεχόμενο η σύγκρουση να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε πρόβλημα στη σηματοδότηση.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- «Αιφνίδια ανωμαλία» χαρακτήρισε ο Βρετανός υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας, Πίτερ Χέιν, την ακύρωση της συνάντησης του επικεφαλής του μεγαλύτερου προτεσταντικού κόμματος, Ιαν Πέισλι, με τον ηγέτη του «Σιν Φέιν», Τζέρι Ανταμς, με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης για την προώθηση του νέου «οδικού χάρτη» σχετικά με την επαναλειτουργία του Στόρμοντ (Κοινοβούλιο) και συνάμα την αναβίωση της «συμφωνίας της μεγάλης Παρασκευής».

ΜΑΝΙΛΑ.-- Αρχισαν χτες να καταφθάνουν στις Φιλιππίνες ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις των ΗΠΑ για ασκήσεις στη χώρα, σύμφωνα με τα UPI και «Ασοσιέιτεντ Πρες». Η άφιξή τους έγινε δεκτή με φοιτητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα. Στο μεταξύ, με διαδηλώσεις έγινε δεκτή η κυβερνητική απόφαση αποπομπής του δημάρχου του Μακάτι με πρόσχημα την ύπαρξη «εικονικών υπαλλήλων» αλλά στην πραγματικότητα διότι επέτρεπε την πραγματοποίηση διαδηλώσεων εναντίον της Προέδρου, Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο.

ΑΓΚΥΡΑ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.-- Στο νοσοκομείο εισήχθη χτες εσπευσμένα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για υπογλυκαιμικό σοκ λόγω νηστείας - πιστός μουσουλμάνος ο ισλαμοδημοκράτης ηγέτης, τηρούσε κατά γράμμα τα έθιμα του Ραμαζανιού - και κούρασης. Τα νέα από το Στρασβούργο στο μεταξύ δεν ήταν αισιότερα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε χτες για βασανιστήρια σε βάρος τριών ανθρώπων - ανάμεσά τους κι ενός παιδιού 12 ετών - την κυβέρνηση της Τουρκίας.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.-- Αλλοι δύο αστυνομικοί προστέθηκαν χτες στον ατελείωτο κατάλογο των νεκρών της αυτονομιστικής σύγκρουσης στο ινδικό τμήμα του Κασμίρ. Αλλοι 11 πολίτες τραυματίστηκαν από χειροβομβίδα.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη νέα έξαρση βίας στη νότια Ταϊλάνδη - ανάμεσά τους, δύο κυβερνητικοί υπάλληλοι. Ο «πρωθυπουργός» που διόρισε η χούντα, η οποία κυβερνά τη χώρα, Σουραγιούντ Τσουλανόντ, μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη στη Μαλαισία για συνομιλίες με τον «ομόλογό» του, Αμπντουλάχ Μπαντάουι, και αναμένεται να εγείρει ζήτημα «υποστήριξης» στους μουσουλμάνους αυτονομιστές του νότου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ