Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του Θριάσιου Νοσοκομείου θα υποδεχτούν σήμερα στις 11.30 το πρωί εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φορείς της περιοχής τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση - φιέστα της διοίκησης (με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του νοσοκομείου) για τους «μεγαλοευεργέτες» βιομήχανους της περιοχής. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 1 μ.μ.) και καλούν στη συγκέντρωση, όπως και η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ: 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα ο σύλλογος εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωνικής Μέριμνας του περιφερειακού τμήματος Κρήτης και Δωδεκανήσων, στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας του κλάδου. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Ηράκλειο στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και θα ακολουθήσει πορεία. Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς και τη μονιμοποίησή τους στα προγράμματα αυτά των οποίων η χρηματοδότηση λήγει τον Ιούλιο του 2007.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Τις αυξήσεις - ψίχουλα στις συντάξεις του δημοσίου κατά 4% που έχει εξαγγείλει με την εισοδηματική πολιτική η κυβέρνηση, ρυθμίζει νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες το βράδυ στη Βουλή. Αυξάνεται το επίδομα εξομάλυνσης που καταβάλλεται με τις πολιτικές συντάξεις του δημοσίου ώστε σε συνδυασμό με την όποια αύξηση των βασικών μισθών των εν ενεργεία υπαλλήλων του δημοσίου να προκύψει η αύξηση - ψίχουλα του 4% επί των βασικών συντάξεων.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής έξω από το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας ενάντια στην ενέργεια του δημάρχου Λ. Μίχου - που επανεκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ - να επιτεθεί σε εργαζόμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με καταγγελία του ίδιου του εργαζόμενου, Στ. Ζωάνου. Στην παράσταση παραβρέθηκαν οι Αντ. Καλούμενος και Μιχ. Σελέκος, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Δημοκρατική Συνεργασία Αγίας Βαρβάρας» και «Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Χαϊδαρίου», αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ