Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Συνεχίζουν να εμπαίζουν τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

Αλλοι περίπου 150 συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 31 Οκτώβρη, αναμένεται να απομακρυνθούν από τη δουλιά τους, αλλά η κυβέρνηση και η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, αντί να επιλύσουν το πρόβλημα, βολεύονται από την ιδιότυπη αυτή «ομηρία», ενώ η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αρκείται στην ...επίδειξη ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι περίπου 150 συμβασιούχοι εργαζόμενοι (από αυτούς περίπου 40 δημοσιογράφοι) απομακρύνθηκαν στις 30 Ιούνη, όταν έληξαν οι συμβάσεις τους. Οι περισσότεροι προσέφυγαν στα δικαστήρια, από τα οποία αρκετοί πέτυχαν προσωρινές διαταγές επιστροφής στη δουλιά τους, ενώ κάποιοι άλλοι συνέχισαν (από τις επόμενες μέρες ή αργότερα) υπογράφοντας άλλου είδους συμβάσεις, που παρακάμπτουν το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου. Αυτό το Προεδρικό Διάταγμα είναι εκείνο που ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία τη διαβόητη Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υποτίθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα των συμβασιούχων στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργεί νέες στρατιές «ομήρων» συμβασιούχων.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αφήνει ανοιχτό παραθυράκι για κάποια ρύθμιση του προβλήματος, αλλά όλα δείχνουν ότι αν το επιχειρήσει, θα το συνδέσει με περαιτέρω ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Οχι, βέβαια, αυτών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τα συμβόλαια συνεργασίας και τις ειδικές συμφωνίες και οι οποίοι κατά κανόνα εισπράττουν γι' αυτές μεγάλα ποσά, αλλά των πολλών που αμείβονται με τους χαμηλούς μισθούς που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση.

Από την πλευρά της, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ, το μόνο που κάνει, είναι να δείχνει ότι... ενδιαφέρεται. Τον Ιούνη εξαναγκάστηκε, κάτω από την πίεση των εργαζομένων να κηρύξει μια 24ωρη απεργία, που και αυτή ακόμα «χάθηκε στο δρόμο». Τώρα, λίγες μόνο μέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων, ζητά (με πρόταση της «Συσπείρωσης») συνάντηση με τον υπουργό - υπεύθυνο για την ΕΡΤ Θ. Ρουσόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλο. Μια συνάντηση για να... διαπιστωθεί ότι το πρόβλημα με τους συμβασιούχους της ΕΡΤ «παραμένει επιτακτικό και δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των δημοσιογράφων», - όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ - και ότι το πρόβλημα πρέπει «να αντιμετωπιστεί άμεσα και να δοθεί λύση προς την κατεύθυνση των συμβάσεων εργασίας για όλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτύρεται για τη «μη ανανέωση συμβάσεων» (2012-02-17 00:00:00.0)
Αγωνία και κλίμα ανασφάλειας (2009-12-09 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στην ΕΡΤ (2009-11-20 00:00:00.0)
Κέρδισαν ασφαλιστικά μέτρα (2006-07-06 00:00:00.0)
Νέα συνάντηση για τους συμβασιούχους (2005-03-22 00:00:00.0)
Αδιάλλακτη η Διοίκηση της ΕΡΤ (2003-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ