Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της ΚΕΝ Τσεχίας

Στις 7 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εξωτερικών

Την έμπρακτη αλληλεγγύη της στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας διατανώνει σήμερα η ΚΝΕ, που πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα έξω από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας. Εκδηλώνει έτσι την αντίθεσή της στην πρόσφατη (12 Οκτώβρη) απόφαση της τσέχικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τη δράση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας, επειδή, όπως υποστηρίζει, «στο πρόγραμμά της εκφράζει την αναγκαιότητα αντικατάστασης της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής από την κοινωνική ιδιοκτησία».

Η απόφαση αυτή αποτελεί ακόμα ένα βήμα στη συνεχιζόμενη αντικομμουνιστική εκστρατεία και σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Ωστόσο, άμεση ήταν και η αντίδραση μιας σειράς κομμουνιστικών κομμάτων, νεολαιίστικων οργανώσεων, μαζικών φορέων και οργανώσεων που με ανακοινώσεις τους δηλώνουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στη διωκόμενη ΚΕΝ και απαιτούν την ακύρωση της απόφασης. Στον ήδη μακρύ κατάλογο προστίθενται και η Κομμουνιστική Νεολαία Βολιβίας και το Νεολαιίστικο Κίνημα Κόνολι από την Ιρλανδία, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) έχει ανακοινώσει πως από τις 23 Οκτώβρη διεξάγει καμπάνια αλληλεγγύης στην ΚΕΝ. Επίσης, συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http:4ksm.kke.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ