Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Συνέχεια αντικομμουνιστικής υστερίας

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (της απεσταλμένης μας).--

Συνεχίστηκε χτες για δεύτερη μέρα η αντικομμουνιστική υστερία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την επίσκεψη του προέδρου της Ουγγαρίας, ενώ σήμερα κατατίθεται προς έγκριση και το κοινό ψήφισμα ΕΛΚ, Σοσιαλιστών, Φιλελευθέρων, Πρασίνων και Ευρώπης των Εθνών, που με αφορμή τα αντεπαναστατικά γεγονότα του 1956 στην Ουγγαρία, υιοθετεί στο ακέραιο το πνεύμα του αντικομμουνιστικού μνημονίου και ζητά από την Ευρώπη να «απορρίψει την αυταρχική και αντιδημοκρατική κομμουνιστική ιδεολογία».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζοζέ Μπορέλ Φοντενέλ, στην προσφώνηση του Ούγγρου προέδρου, Λάζλο Σόλιομ, υποστήριξε ότι «η εξέγερση του 1956 επιβεβαίωσε τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά του ουγγρικού λαού», σημειώνοντας τη σημασία της συγκεκριμένης ενέργειας, αλλά και άλλων ανάλογων, για την ΕΕ και τα συμφέροντα του καπιταλιστικού κόσμου, που προσέβλεπαν πάντα στην ανατροπή του Σοσιαλισμού.

Από την πλευρά του ο Λ. Σόλιομ ισχυρίστηκε ότι σήμερα μετά την «πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος της Σοβιετικής Ενωσης», στη χώρα του αναδεικνύεται η σημασία της «επανάστασης του 1956»...

Οπως είπε «η Ουγγαρία είναι σήμερα πια μία ελεύθερη χώρα, στην οποία επικρατεί το κράτος δικαίου και αυτό αποδεικνύει ότι η Επανάσταση πέτυχε το στόχο της», για να συμπληρώσει ότι είναι ευρέως παραδεκτό πλέον ότι «η λαϊκή αυτή εξέγερση κατάφερε ένα θανάσιμο πλήγμα, στο οικοδόμημα του τότε σοσιαλιστικού κόσμου»...

Εν μέσω χειροκροτημάτων και εορτασμών το ευρωενωσιακό οικοδόμημα θα ολοκληρώσει σήμερα με την ψηφοφορία των κειμένων καταδίκης του κομμουνισμού, αυτό τον κύκλο οργανωμένης προσπάθειας παραχάραξης της ιστορίας και όξυνσης του αντικομμουνισμού, που φυσικά δε θα τελειώσει εδώ. Μία προσπάθεια που πίσω από τις κραυγές για «δημοκρατία και ελευθερία», επιχειρεί να καθαγιάσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα και να την παρουσιάσει μονόδρομο στους λαούς κρύβοντας το φόβο για το σοσιαλισμό, που αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ