Σάββατο 28 Οχτώβρη 2006 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στην ΚΕΝ Τσεχίας

Από την πρόσφατη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εξωτερικών που διοργάνωσε η ΚΝΕ
Από την πρόσφατη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εξωτερικών που διοργάνωσε η ΚΝΕ
Φουντώνει η διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στη διωκόμενη Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας, που από τις 12 Οκτώβρη έχει απαγορευτεί η δράση της από την κυβέρνηση της χώρας. Η επίσημη αιτιολόγηση της τσεχικής κυβέρνησης γι' αυτήν την αντιδραστική και αντιδημοκρατική απόφαση είναι ότι «στο πρόγραμμά της η ΚΕΝ εκφράζει την αναγκαιότητα αντικατάστασης της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής από την κοινωνική ιδιοκτησία», ενώ γίνεται λόγος για «το άρθρο της Χάρτας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που προστατεύει την ατομική ιδιοκτησία»...

Μια σειρά από κομμουνιστικά κόμματα, κομμουνιστικές νεολαιίστικες οργανώσεις, μαζικοί και κοινωνικοί φορείς έχουν ήδη εκφράσει με ανακοινώσεις τους την αντίθεσή τους. Επίσης, συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση http:4ksm.kke.gr, όπου εκατοντάδες άνθρωποι δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στην ΚΕΝ και ζητούν την ακύρωση της απόφασης.

Την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, όπου απαιτήθηκε η ακύρωση της απόφασης της τσεχικής κυβέρνησης και κλήθηκε η ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση.

Παράλληλα, από χτες, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, βρίσκεται στην Πράγα, για να πάρει μέρος στην 5η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών με θέμα «ο αγώνας της νεολαίας της Ευρώπης ενάντια στις επιθέσεις στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα - αγωνιστική απάντηση ενάντια στον αντικομμουνισμό για αξιοπρεπή ζωή σε ένα σοσιαλιστικό μέλλον».

Στο μεταξύ, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) ξεδιπλώνει μια πολύμορφη δράση συμπαράστασης στους Τσέχους νεολαίους κομμουνιστές. Από τις 23 Οκτώβρη και για δύο βδομάδες διεξάγει καμπάνια αλληλεγγύης στην ΚΕΝ και έχει καλέσει τις οργανώσεις - μέλη της σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, καθώς και το αντιιμπεριαλιστικό νεολαιίστικο κίνημα να εντείνει την πάλη του ενάντια στα αντιδημοκρατικά μέτρα που παίρνονται τόσο στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και αλλού. Την αντίθεσή της, με επιστολή στον Τσέχο Πρόεδρο Βάτσλαβ Κλάους, εκφράζει και η Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (FIR) που σημειώνει ότι το μέτρο της κυβέρνησης της Τσεχίας μπορεί «να θεωρηθεί ως μια πράξη πολιτικής λογοκρισίας που δε συμβαδίζει με τις αρχές μιας δημοκρατικής κοινωνίας».


Κλ. Χ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ