Τρίτη 31 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17Ν»
Συζήτηση για την ακυρότητα των καταθέσεων

Με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για την ένσταση ακυρότητας των προανακριτικών καταθέσεων, συνεχίστηκε χτες η δίκη για την υπόθεση της «17Ν». Η ένσταση ακυρότητας των προανακριτικών καταθέσεων λόγω άσκησης σωματικής και ψυχολογικής βίας, έχει υποβληθεί από τους κατηγορούμενους από την αρχή της δίκης.

Ο Βασίλης Ξηρός ανέφερε πως πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη όπου κρατήθηκε άυπνος, ενώ τον απειλούσαν για τα αδέρφια του, κρατώντας τον χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο. Υπογράμμισε ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες υπέγραψε ένα χαρτί και μετά τον μετέφεραν στην Αθήνα, όπου συνεχίστηκε το μαρτύριο της αϋπνίας. Στην Ασφάλεια υπέγραψε ένα άλλο χαρτί και αργότερα έμαθε πως ήταν η προανακριτική απολογία του η οποία ήταν αντίγραφο της μαρτυρικής κατάθεσης που είχε δώσει στη Θεσσαλονίκη. Ξεκαθάρισε πως δεν είχε δικηγόρο διότι δεν του το επέτρεψαν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Α. Κωνσταντάκης υποστήριξε ότι στις καταγγελίες των κατηγορουμένων για βασανιστήρια από πλευράς των αρχών, το δικαστήριο, αν έχει την παραμικρή αμφιβολία για την τέλεσή τους, αυτή πρέπει να ερμηνευτεί υπέρ των καταγγελλόντων. Η Ι. Κούρτοβικ αναφερόμενη στις συνθήκες κράτησης του Σάββα Ξηρού υποστήριξε ότι κρατούνταν παράνομα για πολλές μέρες και ανακρινόταν χωρίς να έχει συλληφθεί. Και υποστήριξε ότι γι' αυτό το λόγο «είναι άκυρες οι προανακριτικές απολογίες του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ