Τρίτη 31 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Στο «γύψο» του κοινωνικού διαλόγου

Στο «γύψο» του «κοινωνικού διαλόγου» επιχειρούν να βάλουν τον πανελλαδικό αγώνα για την Παιδεία οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ενώ εκατοντάδες σχολεία και σχολές βρίσκονται υπό κατάληψη και καθώς προγραμματίζονται δύο νέα συλλαλητήρια, ήδη οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συνδικαλιστικού Συμβουλίου των δύο οργανώσεων, την περασμένη Παρασκευή, έσπευσαν να δώσουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση, αποφασίζοντας ότι τώρα ήρθε ο καιρός για «εθνικό κοινωνικό διάλογο για την Παιδεία».

Χτες, μάλιστα, με σχετική επιστολή τους στα κόμματα, στην ΕΝΑΕ και στην ΚΕΔΚΕ ζητούν συναντήσεις με τις οποίες «θα σηματοδοτηθεί η προετοιμασία για την έναρξη του διαλόγου».

Το τι επιδιώκεται μέσα από αυτόν το «διάλογο» αποτυπώθηκε περίτρανα στην προαναφερθείσα συνεδρίαση του Συμβουλίου, όπου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σαν να μην είχε συμβεί τίποτα εδώ και 40 μέρες, εξέφρασε την ανησυχία του για τον «κοινωνικό διάλογο που έχει ενοχοποιηθεί», ότι τον θεωρεί «αναντικατάστατο εργαλείο» και πως φιλοδοξία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι να «παρέμβουν ως κεντρικοί κοινωνικοί διαπραγματευτές» και όχι στενά συνδικαλιστικά... Την ίδια αποστροφή προς τους αγώνες προκλητικά επέδειξε και ο γγ της ΓΣΕΕ Κ. Πουπάκης, ο οποίος είπε ότι «δε βρισκόμαστε εδώ για συλλαλητήρια και απεργίες αλλά... για να επαναλάβουμε τον ισότιμο ρόλο των κοινωνικών εταίρων»!

Το σκηνικό της συναίνεσης, αλλά και επί της ουσίας υπονόμευσης των αγώνων για την Παιδεία, που επιχειρείται να στηθεί, χάλασε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις της πλειοψηφίας, που ούτε λίγο ούτε πολύ έμοιαζαν με επιμνημόσυνη δέηση, είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς σε μνημόσυνα δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε... Απορρίπτουμε όλες τις μορφές κοινωνικού διαλόγου και προτείνουμε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 3 και 9 Νοέμβρη. Υπάρχουν περιθώρια κοινής συμπόρευσης καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων, προκειμένου αυτός ο αγώνας που έχει σημαντικά στοιχεία συνολικά για το συνδικαλιστικό κίνημα να προχωρήσει μπροστά το επόμενο διάστημα...»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ