Τρίτη 31 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πολύμορφη συντονισμένη δράση για την Παιδεία

Συγκέντρωση εργαζομένων χτες στο Περιστέρι

Να βρεθούν τα συνδικάτα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για Παιδεία «υποταγμένη στις λαϊκές ανάγκες», του αγώνα που πρέπει να αποκτήσει μάκρος και βάθος. Μ' αυτή την επιδίωξη, με πρωτοβουλία των τοπικών παραρτημάτων των Συνδικάτων Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργών, Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων και του Συλλόγου Δασκάλων «Ελλη Αλεξίου» και τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών μαζικών φορέων (Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης Περιστερίου, ΠΕΑΕΑ Περιστερίου, κλπ.) πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Περιστέρι σύσκεψη για την οργάνωση νέων αγωνιστικών παρεμβάσεων, με πρώτο σταθμό την προετοιμασία του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της ερχόμενης Παρασκευής 3 του Νοέμβρη.

Είναι ευθύνη και χρέος μας να οργανώσουμε την αντίσταση και την πάλη μας, σημείωσε εισηγητικά η Βάσω Μάμμαλη, πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών, επισημαίνοντας ότι στις κινητοποιήσεις αναδείχτηκε η σημασία του συντονισμένου αγώνα αλλά και το κρίσιμο ζήτημα του «τι Παιδεία έχει ανάγκη ο λαός». Η υποταγή των νεανικών συνειδήσεων ως στόχος των μεταρρυθμίσεων, ο ρόλος που καλείται να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθώντας την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, η αποκάλυψη των πολιτικών ενόχων, αλλά και η ανάγκη αγωνιστικής αφύπνισης των συλλόγων γονέων ήταν μερικά μόνο από τα ζητήματα που έθιξε ο πλούσιος προβληματισμός. Σημαντική ήταν η παρουσία παιδιών από κατειλημμένα σχολεία της περιοχής, που τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί η αλληλεγγύη προς τους μαθητές, κόντρα στη χυδαία προσπάθεια συκοφάντησης των αγώνων τους από πολλά ΜΜΕ και όχι μόνο.

Αποτυπώνοντας την πολύμορφη δραστηριότητα που έχουν στόχο να αναπτύξουν οι ταξικές δυνάμεις αποφασίστηκε για μεθαύριο, Πέμπτη, στις 6 μ.μ. πικετοφορία από την πλατεία Δέγλερη στο εμπορικό κέντρο του Περιστερίου, για την πλατιά ενημέρωση και πρόσκληση του κόσμου στο συλλαλητήριο της Παρασκευής. Επίσης, τα συνδικάτα θα επιδιώξουν παρουσία στα σχολεία ώστε να ανοίξει πλατιά με εκπαιδευτικούς και μαθητές ο διάλογος για το περιεχόμενο της Παιδείας και για διαρκή συντονισμένη πάλη.

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε το πρωί της Κυριακής στα Πατήσια με πρωτοβουλία του παραρτήματος Οικοδόμων της περιοχής και του συλλόγου γονέων του 79ου Δημοτικού Σχολείου και τη συμμετοχή του τοπικού συλλόγου γυναικών και εκπροσώπων άλλων φορέων της περιοχής, που εξέφρασαν την αγωνία του «τι μαθαίνουν τα παιδιά μας» και «πώς θα κινητοποιήσουμε τους γονείς και τους εργαζόμενους σ' αυτό τον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ