Τρίτη 31 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Βήμα αλληλεγγύης στους νέους Τσέχους κομμουνιστές

Με τη συμμετοχή 15 Νεολαιών και της ΚΝΕ, που εκπροσωπήθηκε από αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, ολοκληρώθηκε την Κυριακή η 5η Συνάντηση Κομμουνιστικών Νεολαιών της Ευρώπης, που φιλοξενήθηκε από την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας της Τσεχίας, στην Πράγα.

Η συνάντηση αυτή με θέμα «Ο αγώνας της Ευρωπαϊκής νεολαίας απέναντι στις επιθέσεις ενάντια στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα - αγωνιστική επίθεση ενάντια στον αντικομμουνισμό για μια αξιοπρεπή ζωή και ένα σοσιαλιστικό μέλλον για τη νεολαία», αποτέλεσε μια ευκαιρία για ευρύτερη συζήτηση για την ανάγκη συντονισμού των νέων κομμουνιστών για την αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη και η νεολαία από το κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, η συνάντηση αποτέλεσε και επιπλέον ευκαιρία να εκφραστεί η αλληλεγγύη στη διωκόμενη ΚΕΝ Τσεχίας που απαγορεύτηκε πρόσφατα από την τσέχικη κυβέρνηση.

Στην τελική διακήρυξη της συνάντησης (που σε επόμενα φύλλα θα δημοσιεύσουμε) σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης της ΚΕΝ σημειώνεται: «Καλούμε όλες τις αντιιμπεριαλιστικές, προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις νεολαίας της Ευρώπης να προωθήσουμε την πάλη ενάντια στα αντιδημοκρατικά μέτρα στις χώρες μας και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε μια σειρά από δραστηριότητες που αφυπνίζουν τη συνείδηση της νεολαίας για να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις αμέσως, να διαδραματίσουμε σοβαρό ρόλο έτσι ώστε να εκφραστεί η αντίθεση κι όχι η σιωπή του νεολαιίστικου κινήματος». Ταυτόχρονα, οι Κομμουνιστικές Νεολαίες τονίζουν την ανάγκη να απαντήσουν στην αντικομμουνιστική και αντισοσιαλιστική προπαγάνδα που γίνεται στις αίθουσες των σχολείων και των Πανεπιστημίων, να προωθήσουν την ιδεολογία του Μαρξισμού - Λενινισμού, την επιστημονική αλήθεια για την εξέλιξη της κοινωνίας και για την προσφορά του σοσιαλισμού όλα αυτά τα χρόνια.

Συμμετείχαν, επίσης, αντιπροσωπείες από την Αυστρία (KJO), το Βέλγιο (COMAC), τη Μ. Βρετανία (YCLBr), την Κύπρο (ΕΔΟΝ), τη Γερμανία (SDAJ), την Ιταλία (Giovanni Communisti), την Ολλανδία (CJB), τη Νορβηγία (NKU), την Πολωνία (CYP), την Πορτογαλία (JCP), τη Ρωσία RKSM(b), την Ισπανία (UJCE), τη Σουηδία (RKU), ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών συμμετείχε ως παρατηρήτρια. Ανακοινώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην ΚΕΝ απέστειλαν η Νεολαία του ΚΚ Τουρκίας (TKP), η Ενωση ΚΝ Γιουγκοσλαβίας (SKOJ), η Σοσιαλιστική Ενωση Σλοβακίας και η Ενωση ΚΝ Γεωργίας.

Εν τω μεταξύ, πολλοί φορείς και στη χώρα μας εξακολουθούν να καταγγέλλουν την απόφαση απαγόρευσης της δράσης των νέων κομμουνιστών στην Τσεχία. Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Ημαθίας και το Παράρτημα Νάουσας της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι Οργανώσεις που υπογράφουν την Ανακοίνωση (2014-05-20 00:00:00.0)
Κοινή δράση ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα (2010-03-14 00:00:00.0)
Η αντικομμουνιστική επίθεση δεν πρόκειται να περάσει (2008-04-12 00:00:00.0)
Μεγάλη η διεθνής απήχηση (2006-05-04 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στην ΚΕΝ Τσεχίας (2006-02-10 00:00:00.0)
Οι ξένες αντιπροσωπείες (1998-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ