Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στην ΚΕΝ Τσεχίας

Από διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Τσεχίας στην Αθήνα για την απαγόρευση της λειτουργίας της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας
Από διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Τσεχίας στην Αθήνα για την απαγόρευση της λειτουργίας της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας
Αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τους Θέμη Γκιώνη, Γραμματέα του ΚΣ και Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, ολοκλήρωσε χτες την επίσκεψή της στην Πράγα, και συμμετείχε σε συναντήσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης με την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας, μετά από πρόσκλησή της.

Η παρουσία της ΚΝΕ στην Τσεχία αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Οργάνωση όλο το προηγούμενο διάστημα για αλληλεγγύη στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας.

Χτες το πρωί, η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ συναντήθηκε με τον Χασάν Σάρφο, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας και αμέσως μετά έδωσε συνέντευξη τόσο στην εφημερίδα του Κόμματος «Χαλό Νόβινι» όσο και στον ραδιοφωνικό του σταθμό. Το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας της Τσεχίας, Μιλάν Κράιτσα, ενώ το απόγευμα πήρε μέρος στην εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της νεολαίας της Πράγας.

Σήμερα, η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα μεταβεί στο Μπρνο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου θα πάρει μέρος σε εκδήλωση που οργανώνουν οι τοπικές οργανώσεις της Νεολαίας και τους Κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η κυβέρνηση της Τσεχίας έθεσε θέμα απαγόρευσης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας, επειδή προβάλλει «την αντίληψη της ταξικής πάλης, του Μαρξισμού - Λενινισμού και της επανάστασης» και απαίτησε να αλλάξει το πρόγραμμα και το καταστατικό της, θέτοντας προθεσμία μέχρι τις αρχές του Μάρτη. Η επίθεση αυτή ενάντια στην ΚΕΝ Τσεχίας και κατ' επέκταση επίθεση κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας αποτελεί μέρος της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι προσπάθειες απαγόρευσης της ΚΕΝ Τσεχίας έχουν καταδικαστεί από πολλά πολιτικά κόμματα, νεολαιίστικες και φοιτητικές οργανώσεις και φορείς. Παίρνοντας υπόψη πως στις 4 Μάρτη λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η τσέχικη κυβέρνηση στην ΚΕΝ, καταλαβαίνει κανείς πως είναι αναγκαίο να ενταθούν οι αντιδράσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ μεταβαίνει σήμερα 10 Φλεβάρη στη Βουδαπέστη, για να εκπροσωπήσει την Οργάνωση στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο και την Κυριακή, 11-12 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ