Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
«Σκιαμαχίες» μακριά από τα πραγματικά προβλήματα

Δικομματική κόντρα εφ' όλης της ύλης αλλά, ως συνήθως, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων χτες και στη Βουλή, με αφορμή την οικονομία. Ενταση δημιουργήθηκε από τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, που παρενέβη στη συζήτηση πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.

Νωρίτερα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Γιώργος Αλογοσκούφης υιοθέτησε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», σύμφωνα με το οποίο πραγματοποιήθηκε μυστική επίσκεψη και επαφές της Βάσως Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Οικονομίας, ενημερώνοντας την επιτροπή για την τελευταία σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ, ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υλοποιεί «σχέδιο υπονόμευσης της ελληνικής οικονομίας στις Βρυξέλλες» την ώρα που «περιμένουμε θετική αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση», «η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση» και «τον Ιανουάριο του 2006 είχαμε αύξηση 17,8% των εσόδων και στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε περισσότερα έσοδα από αυτά που προβλέπει ο προϋπολογισμός».

Αργότερα, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, λέγοντας πως «η παράταξή σας τα έχει κάνει θάλασσα στην οικονομία» προσθέτοντας πως «το τι σημαίνει δεξιά το δείχνετε με τις πράξεις, αφού για εσάς δεν υπάρχουν Ελληνες αλλά εθνικόφρονες και μιάσματα» και υποστήριξε ότι υπονόμευση της οικονομίας έγινε από «τις 300 επερωτήσεις των ευρωβουλευτών σας» που «έβαλαν την ελληνική οικονομία σε επιτήρηση». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο θέμα των υποκλοπών, ζητώντας ξανά την παραίτηση των συναρμόδιων υπουργών και κατηγορώντας την κυβέρνηση για «χειρισμούς συγκάλυψης», «επικοινωνιακά τρικ», «φημολογίες και συνωμοσίες και καμία αλήθεια». Μάλιστα, τόνισε ότι οι ευθύνες για τα παραπάνω βαραίνουν προσωπικά τον πρωθυπουργό.

«Σκιαμαχία» χαρακτήρισε την κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης τονίζοντας ότι «τη λήψη των αντιλαϊκών μέτρων τη συζητούν από κοινού τα δυο μεγάλα κόμματα», αναρωτώμενος σχετικά με τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ «στην κλειστή αυτή λέσχη τι συζητείται;». Πρόσθεσε ότι «παρακολουθούμε το ίδιο μοτίβο. Η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της διορθώνει υποτίθεται τα κακώς κείμενα του ΠΑΣΟΚ», το οποίο «δεν ασκεί κριτική επί της ουσίας», αφού υπάρχει «κοινή πλεύση». Πρόσθεσε ότι «αν η ΕΕ κόπτεται για το συμφέρον των εργαζομένων (σ.σ. για τις τιμές των καυσίμων) γιατί δε μειώνει τον φορολογικό συντελεστή;» και πως «η εισοδηματική πολιτική είναι πολύ κάτω από τον επίσημο πληθωρισμό, δεν είναι προς όφελος των εργαζομένων». Οσον αφορά το Ασφαλιστικό υπενθύμισε πως «ο υπουργός λέει ότι αν δεν πάρουμε μέτρα τότε δε θα μπορούμε να πληρώνουμε». Για την ανεργία τόνισε ότι «δεν καταγράφεται η πραγματικότητα», ενώ «τα εργοστάσια κλείνουν χιονοστιβάδα» αφού υφίσταται «διαχρονική πολιτική που ακολουθείται για να κλείνουν τα εργοστάσια».

Οσον αφορά στο θέμα του επιδόματος θέρμανσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταυρός Σκοπελίτης τόνισε πως το ΚΚΕ, είναι υπέρ της χορήγησης του επιδόματος, ζητώντας παράλληλα όμως «φορολόγηση των υπερκερδών των πετρελαϊκών επιχειρήσεων» και «κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης», αφού «μόνο με τέτοια πολιτική θα ωφεληθούν οι λαϊκές μάζες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιέζει για τη χορήγηση επιδομάτων πτωχοκομείου (2009-01-23 00:00:00.0)
Προτάσεις - σωσίβιο της κερδοφορίας του κεφαλαίου (2008-11-04 00:00:00.0)
Παρουσίασε εναλλακτική πρόταση διαχείρισης της φτώχειας (2008-10-03 00:00:00.0)
Υπερθεματίζει σε παροχές πτωχοκομείου (2008-08-31 00:00:00.0)
Πλούσιο «ρεπερτόριο» χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων (2007-10-19 00:00:00.0)
Υπουργικές αλληλοδιαψεύσεις... (2005-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ