Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΨΑΞΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ: «Ο Γ. Κορωνιάς, πριν ξεκινήσει τη λαμπρή του καριέρα στην Ελλάδα (Ergodata, EAB, Ιντρακόμ, Πάναφον, Βόνταφον) είχε εργαστεί επί 32 μήνες στις τηλεπικοινωνίες του ΝΑΤΟ» (η πληροφορία στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο ...ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; «Οι δύο γραμμές εντός της κυβέρνησης δημιουργούν σύγχυση - και στους Αμερικανούς που θέλουν σαφές ξεκαθάρισμα (κάτι σαν "δήλωση μετανοίας") και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος όπως επισημαίνουν έχει απομακρυνθεί από το προσκήνιο» (στο ρεπορτάζ για τις υποκλοπές στα «ΝΕΑ»).

ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ «ΜΙΣΑ», ΑΝ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΑΙ... «Κομμάτι της Ολυμπιακής... κληρονομιάς αποτελούν, τόσο το σόφτγουέαρ - υποκλοπέας που "φυτεύτηκε" στη Vodafon, αλλά και ένα μηχάνημα γεωγραφικού εντοπισμού και υποκλοπής συνδιαλέξεων, σύμφωνα με στελέχη της ΕΥΠ» (η πληροφορία στα «ΝΕΑ»).

ΟΥΤΕ Σ' ΑΥΤΟΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΑΛΑΤΑΣ... «Εκείνο το καλοκαίρι, μέσα σε μία μέρα, άλλαξαν όλα στη ζωή του Β. Κατσικέα, όταν στο γραφείο του στη Σόφια εισέβαλε κλιμάκιο Βουλγάρων "εφοριακών" που πολύ γρήγορα αποδείχτηκαν στελέχη της Ασφάλειας, και με ύφος που δεν σήκωνε αντίρρηση έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο, σήκωσαν την αλληλογραφία και ταξινομημένους φακέλους αλλά και όσα χρήματα - δεν ήταν πολλά - βρήκαν και τα πήραν μαζί τους. Φεύγοντας πήραν μαζί τους με κάποιο πρόσχημα και τον ίδιο (...) Παρά τη θέλησή του τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο της Ασφάλειας και αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση (...) Στα περίχωρα της Σόφιας τον παρέλαβε κλιμάκιο πρακτόρων της CIA το οποίο τον υπέβαλε σε εξουθενωτική ανάκριση...» (από το ρεπορτάζ στο «ΠΟΝΤΙΚΙ»).

ΦΙΔΙ ΜΑΥΡΟ ΚΟΛΟΒΟ: «Είχαμε πολλά αιτήματα από την Ανατολική Ευρώπη να γίνει συζήτηση, εδώ και πολλά χρόνια, για το τι έγινε στην περίοδο του κομμουνισμού. Κυρίως για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν τότε. Ετσι φτιάξαμε αυτήν την έκθεση που δεν καταδικάζει τον κομμουνισμό, αλλά εγκλήματα» (ο Ρενέ βαν ντερ Λίντεν στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ