Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Μαζικό διάβημα θα πραγματοποιήσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους τραπεζοϋπαλλήλους, στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, ενάντια στα σχέδια των τραπεζιτών για την ανατροπή του ωραρίου και το ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αντίθεσή τους υπογράφοντας και το σχετικό κείμενο που θα κατατεθεί στην Εκτελεστική Γραμματεία.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΚΑΡΦΟΥΡ»: Την Τετάρτη 8 Νοέμβρη ξεκινούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ», στην Αθήνα. Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στα γραφεία του σωματείου (Σωκράτους 51, 5ος όροφος, Ομόνοια). Από 8 έως 11 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, έχοντας απαραίτητα μαζί τους την ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας. Την Κυριακή 12 Νοέμβρη οι εκλογές θα διεξάγονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»: Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπανικολάου», ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της διοίκησης για εκχώρηση υπηρεσιών σίτισης σε ιδιώτες.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ: Να κηρυχτεί παράνομη και αντισυνταγματική η πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών θα εισηγηθεί η σύμβουλος επικρατείας Π. Καρλή στη μεθαυριανή Ολομέλεια του ΣτΕ, όπου θα συζητηθεί σχετική προσφυγή της ΠΝΟ. Η σύμβουλος θα υποστηρίξει ότι η σχετική νομοθεσία είναι αντισυνταγματική, όταν δεν επιβάλλεται για λόγους όπως ο πόλεμος, η θεομηνία ή ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Παροπλίστηκε από τις 28 Οκτώβρη το καράβι κλειστού τύπου «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» της γραμμής Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας (συμπλήρωσε 35 χρόνια λειτουργίας). Αβέβαιο παραμένει το μέλλον των 17 ναυτεργατών που δούλευαν στο καράβι, καθώς τα δυο νέα πλοία ανοιχτού τύπου, που αναμένεται να καλύψουν τη γραμμή, εμφανίζονται επανδρωμένα με προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ