Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΜΟΣΧΑ.- Ρώσοι αξιωματούχοι, όπως ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Ιγκόρ Ιβανόφ, προχωρούσαν σε διφορούμενες δηλώσεις, τονίζοντας ότι «οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός και οι διαπραγματεύσεις παραμένουν προτιμότερες», χωρίς να αποκλείει, όμως, την παροχή στήριξης σε «ελαφρές» κυρώσεις.

ΚΑΪΡΟ.- Δικαστήριο καταδίκασε σε ετήσια κάθειρξη τον Ταλάατ Σααντάτ, ανιψιό του δολοφονημένου Προέδρου Ανουάρ Σααντάτ (1981), κρίνοντάς τον ένοχο για δυσφήμιση του στρατού επειδή κατηγόρησε αξιωματικούς ότι «έστησαν» τη δολοφονία του θείου του. Ο Σααντάτ χάνει τη βουλευτική του θέση από όπου ασκούσε σκληρή κριτική στον νυν Πρόεδρο.

ΠΕΚΙΝΟ.- Τουλάχιστον 35 εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Γκανσού της Κίνας χθες το απόγευμα, μετέδωσε το Νέα Κίνα. Διασώστες επιχειρούσαν να τους φθάσουν.

  • Συμφωνία με την Airbus για την αγορά 150 γιγαντιαίων αεροσκαφών A320 υπέγραψε χθες η Κίνα, σύμφωνα με την εταιρεία.

ΜΑΝΙΛΑ.- Τους τουλάχιστον 10 έφθασαν οι νεκροί από τον τυφώνα Σιμαρόν, ενώ χιλιάδες είναι άστεγοι και έχουν καταφύγει σε ειδικά στρατόπεδα προσφύγων στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.- Μια «μυστηριώδης» ασθένεια σε απομακρυσμένη περιοχή του Νεπάλ έχει κοστίσει τη ζωή 36 ανθρώπων, μετέδωσε χθες το BBC. Ιατροί προσπαθούν να εξακριβώσουν τι είδους ασθένεια είναι, ώστε να παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους προσβεβλημένους από αυτήν. Σημειώνεται ότι πέρυσι πάνω από 200 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από ιαπωνική εγκεφαλίτιδα.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.- Τον πνιγμό τουλάχιστον 60 ανθρώπων προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πέφτουν το τελευταίο τετραήμερο στις ανατολικές περιοχές της Αιθιοπίας.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ.- Στην ενοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης αντιτίθενται κατηγορηματικά οι Σερβοβόσνιοι, δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός τους, Μίλραντ Ντόντικ, λέγοντας ότι εάν έχει να επιλέξει μεταξύ ΕΕ και Σερβοβοσνιακής Δημοκρατίας θα επιλέξει τη δεύτερη...

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.- Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Λισαβόνας, ενώ παρόμοιες κινητοποιήσεις έχουν σχεδιαστεί για τις 7 και 9 Νοέμβρη, με την απαίτηση την επέκτασης της συλλογικής σύμβασης εργασίας τους που λήγει στα τέλη του χρόνου.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.- Πάνω από το ένα τρίτο των Ρουμάνων, δηλαδή το 36,3%, πιστεύει ότι η ζωή τους θα χειροτερέψει μετά την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ, την 1η Γενάρη του 2007, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η «Ενωση για την Ελευθερία της Εκφρασης» το χρονικό διάστημα από 19-23 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ