Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
«Δεν ψάχνουμε 10άρι»

Ο Κυράστας τόνισε πως ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει τον αντικαταστάτη του Πφλίπσεν, αφού η λύση θα δοθεί εκ των ενόντων

Δεν ψάχνει τον αντι-Πφλίπσεν ο ΠΑΟ και ο Γιάννης Κυράστας
Δεν ψάχνει τον αντι-Πφλίπσεν ο ΠΑΟ και ο Γιάννης Κυράστας
«Το πράσινο φως στις μεταγραφικές κινήσεις θα ανάψει μετά τις 29 του μήνα για τον Παναθηναϊκό». Αυτό τόνισε χτες, μεταξύ άλλων, ο προπονητής του «τριφυλλιού» Γιάννης Κυράστας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο «πράσινος» τεχνικός μίλησε ορθά - κοφτά για τις αιωρούμενες φημολογίες γύρω από τις κινήσεις του στα μεταγραφικά και ιδιαίτερα για το σενάριο που θέλει την προσεχή αντικατάσταση του Γερμανού Καρλ Χάινς Πφλίπσεν: «Δεν χνουμε τον αντι-Πφλίπσεν. Η ομάδα δε χρειάζεται 10άρι. Το κενό του, εξάλλου, θα καλυφθεί από τους Καραγκούνη και Κόλα».

Σε χαμηλούς τόνους στη συνέχεια, ο Κυράστας αναφέρθηκε και στην επιθυμία που εδώ και καιρό έχει εκφράσει ο Κροάτης του Παναθηναϊκού Αλιόσα Ασάνοβιτς να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Πετώντας το «μπαλάκι» για την επίλυση του όλου θέματος στον Γιώργο Βαρδινογιάννη, ο «πράσινος» τεχνικός είπε: «Μίλησα με τον Αλιόσα προσωπικά και μου ξαναείπε ότι θέλει να φύγει από την ομάδα στο τέλος του χρόνου. Ο ίδιος μού τόνισε ότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του προκειμένου να ξεκουραστεί. Ετσι, κατά συνέπεια το λόγο πλέον έχει ο πρόεδρος, ο οποίος χειρίζεται το θέμα».

Την άγνοιά του, όμως, γύρω από κάποια ονόματα που φημολογείται ότι υπάρχει «πράσινο» ενδιαφέρον, εξέφρασε ευθέως ο κόουτς του ΠΑΟ: «Δε γνωρίζω τίποτα σχετικά με την υποτιθέμενη απόκτηση των Δημήτρη Ναλιτζή και Αντώνη Σαπουντζή». Ο ίδιος, παράλληλα, διευκρίνισε, ότι δεν έχει εισηγηθεί την απομάκρυνση κάποιου ποδοσφαιριστή από την Παιανία, αφού βασικός του στόχος είναι να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε κάποιους από αυτούς: «Στα σχέδιά μου είναι να δώσω περισσότερο χρόνο σε παίκτες όπως τους Μιλόγεβιτς, Αλεξόπουλο, Σίμο και Ηπειρώτη». Πάντως, ο Γιάννης Κυράστας φάνηκε προβληματισμένος από την απόδοση των νεοαποκτηθέντων Γκαλέτο, Ολιβάρες και Σίγκουρτσον, αφού περιμένει να δώσουν πιο πολλά στο «τριφύλλι». «Περιμένω να δω περισσότερα από τον Γκαλέτο, όπως και από τον Πέρσι Ολιβάρες, που δεν έδειξε την αρμόζουσα σταθερότητα. Πιο δυναμικός μέσα στα γήπεδα πρέπει να φανεί και ο Σίγκουρτσον».

Τη μετριοφροσύνη του, ωστόσο, ο Γιάννης Κυράστας την εξάντλησε στη γενική κατάσταση που επικρατεί στο «πράσινο» στρατόπεδο όπως και στη συνολική εικόνα της ομάδας που διευθύνει: «Δεν έχουμε φτάσει στην ολοκληρωμένη εικόνα που θα 'θελα σαν ομάδα. Εχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου, όμως, έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας για να πούμε ότι γίναμε ομάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ