Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σήμερα τα νέα συλλαλητήρια για την Παιδεία
  • Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και της ΤΑΔΗΣΥ στις 11.30 π.μ. στα Χαυτεία
  • Οι μαθητές συγκεντρώνονται στις 11 π.μ. στην Ομόνοια
  • Στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου το αγωνιστικό ραντεβού της Θεσσαλονίκης

Το αίτημα για Παιδεία πραγματικά δημόσια και δωρεάν ακούγεται και σήμερα σε όλη τη χώρα από τα στόματα μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στο Δημόσιο που πραγματοποιούν συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες είκοσι μία πόλεις!

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο πραγματοποιείται στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι. Σε προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στα Χαυτεία καλούν το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η ΤΑΔΗΣΥ που όσον αφορά στον αγώνα αυτό δίνουν όλες τις δυνάμεις, ώστε να αναδειχτούν τα πραγματικά προβλήματα της Παιδείας, να καταγγελθεί η πολιτική που τα γεννά και να προβάλει η διέξοδος του συντονισμένου αγώνα για την Παιδεία των πραγματικών σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οι μαθητές συγκεντρώνονται στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια. Στις 10.30 π.μ. στο σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά συγκεντρώνονται οι μαθητές του Πειραιά, προκειμένου να ανέβουν στην Αθήνα. Με πάνω από 900 σχολεία πανελλαδικά να συνεχίζουν τις καταλήψεις, μαθητές από όλη την Ελλάδα συναντιούνται αύριο Σάββατο, στην Αθήνα και πραγματοποιούν Πανελλαδικό Συντονιστικό, όπου αποφασίζουν για τις μορφές και τους τρόπους που θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν περισσότεροι από δέκα φοιτητικοί και πέντε σπουδαστικοί σύλλογοι.

Μέρα απεργίας είναι η σημερινή για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων (από 11.00 - 14.00, από 14.00 - 17.00 και από 19.00 - 22.00, για τους τρεις κύκλους λειτουργίας των σχολείων). Στάση εργασίας έχει κηρύξει από τις 11.30 το πρωί έως και τη λήξη της βάρδιας για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ. Συμμετέχει, επίσης, η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) με 24ωρη απεργία.

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου, και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απευθύνουν το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης και φοιτητικοί σύλλογοι. Οι φοιτητές έχουν ορίσει προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πολυτεχνείο. Επίσης, συλλαλητήρια προγραμματίζονται στις εξής πόλεις:

Καβάλα, 11 π.μ., στον Κήπο. Κομοτηνή, 11 π.μ, στην πλατεία της πόλης. Δράμα, 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας. Αλεξανδρούπολη (χτες οι μαθητές του 2ου και 3ου Λυκείου έκαναν αποχή και παράσταση διαμαρτυρίας στο 1ο Λύκειο όπου είχαν σημειωθεί κρούσματα αυταρχισμού), 11 π.μ, στο Δημαρχείο. Ξάνθη, 12 το μεσημέρι, στην πλατεία. Κοζάνη, 12 το μεσημέρι, στην πλατεία. Σέρρες, 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας. Φλώρινα, 11 π.μ., στην πλατεία. Λάρισα, 10.00, στο 1ο Λύκειο. Βόλος, 11.30, στην πλατεία Ελευθερίας. Καρδίτσα, 11.00, στην κεντρική πλατεία. Γιάννενα, 12 μ., στην Ακαδημία. Ηγουμενίτσα, 12 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο. Κέρκυρα, 10.30 π.μ., στα Γενικά Λύκεια. Αγρίνιο, 11 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας. Ναύπακτος, 9.30 π.μ., στο 1ο ΤΕΕ. Χαλκίδα, 11 π.μ., στα φανάρια της Νεάπολης. Λαμία, 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Πάρκου. Ηράκλειο, 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Χανιά, 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Ρέθυμνο, 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ