Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΙΔΕΙΑ
ANAKOINΩΣH ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ
Αθλια επίθεση των ΜΜΕ κατά των μαθητικών κινητοποιήσεων

Ανακοίνωση εξέδωσε χτες το ΚΚΕ σχετικά με την επίθεση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κατά των μαθητικών κινητοποιήσεων, η οποία έχει ως εξής:

«Απέναντι στον πρωτοφανή πόλεμο λάσπης και εξαχρείωσης, που έχουν εξαπολύσει κυρίως τα ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας κατά των μαθητικών κινητοποιήσεων, δεν έχει δικαίωμα κανείς να σιωπά. Η ανοχή είναι συνενοχή.

Τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών με άθλιες μεθόδους ανέλαβαν να πετύχουν εκεί που η κυβερνητική συκοφαντία και τρομοκρατία απέτυχαν: Να πνίξουν σε ένα βόρβορο λάσπης τη φωνή δεκάδων χιλιάδων 16χρονων και 17χρονων μαθητών που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να κάνουν κατάληψη στην άθλια "Παιδεία" του κέρδους, των ταξικών φραγμών και της αμάθειας. Να διεκδικούν ένα άλλο σχολείο που να τους μορφώνει, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες.

Αδίστακτα διαστρεβλώνουν και αντιστρέφουν προκλητικά την πραγματικότητα. Σε πλήρη συντονισμό, παρουσιάζουν ως λίγους "αλιτήριους και χαβαλέδες" τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών που ψηφίζει δημοκρατικά στις συνελεύσεις τους υπέρ των κινητοποιήσεων, αψηφώντας τις σημερινές απειλές κυβέρνησης και μηχανισμών και τον τρομοκρατικό νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Αποσιωπούν την πλούσια μορφωτική πολιτιστική δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι μαθητές στα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη.

Παρουσιάζουν τις επιθέσεις ύποπτων μηχανισμών, κατά των μαθητών που περιφρουρούν και προστατεύουν τα σχολεία τους, ως βία και καταστροφές από τις καταλήψεις.

Σκόπιμα διαπράττουν μια πρωτοφανή αθλιότητα με κατασκευασμένα ρεπορτάζ. Γενικεύουν και μεγαλοποιούν ορισμένα νοσηρά υπαρκτά φαινόμενα που υπάρχουν στην κοινωνία και στο χώρο της νεολαίας, και που τα ίδια τα ΜΜΕ έχουν σημαντική συμβολή στη δημιουργία τους και επιχειρούν να τα συνδέσουν και να τα χρεώσουν στην αγωνιστική δράση των μαθητών. Διαμορφώνοντας έτσι κλίμα και στρώνοντας το έδαφος για να παρθούν μέτρα καταστολής των αγώνων, αλλά και γενικότερα μέτρα αστυνόμευσης των σχολείων (χαφιεδοκάμερες, σεκιούριτι, κ.ά.) και δημιουργίας ενός αντιδραστικότερου και αυταρχικότερου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των σχολείων.

Οι σημερινές μαθητικές κινητοποιήσεις δεν είναι σημάδι κρίσης, αλλά υγείας της νεολαίας. Ο μαζικός αγώνας και η συλλογική δράση των μαθητριών και μαθητών για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, στη ζωή, στην εργασία, να γυρίσουν την πλάτη στην αθλιότητα, διαμορφώνουν ανυπότακτες συνειδήσεις με αξίες και πρότυπα που δε χωρούν στα στενά όρια των υποταγμένων, άβουλων που επιδιώκει να διαμορφώσει ο πολιτισμός της εκμεταλλευτικής κοινωνίας της σήψης και της διαφθοράς, που προβάλλουν και αναπαράγουν τα ΜΜΕ που του ανήκουν.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό, ακόμα και όσους έχουν επιφυλάξεις ή διαφωνία με την κατάληψη ως μορφή πάλης και διεκδίκησης, να υψώσουν τη φωνή τους και να προστατέψουν το δικαίωμα των μαθητών και όλων των νέων στον αγώνα, στη δράση για τα δικαιώματά τους.

Ειδικά απευθυνόμαστε στους προοδευτικούς δημοσιογράφους, στους εκπαιδευτικούς, στους ανθρώπους της επιστήμης και της τέχνης και τους καλούμε να καταδικάσουν αυτή την επίθεση και να πάρουν θέση στην υπεράσπιση της συνείδησης της νεολαίας και του κινήματός της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ