Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
Απειλές και «μαγειρέματα»

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.--

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν οργιάσει στις άμεσες παρεμβάσεις και απειλές... Λόγος η πιθανή επανεκλογή του υποψηφίου των «Σαντινίστας» Ντανιέλ Ορτέγκα που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θεωρείται το φαβορί των προεδρικών εκλογών της Κυριακής στη χώρα, 16 χρόνια μετά το τερματισμό της εξουσίας των «Σαντινίστας».

Δεν ήταν λίγοι οι αναλυτές που επισημαίνουν ότι αυτές οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ έχουν αντίθετα αποτελέσματα, καθώς στρέφουν το εκλογικό σώμα προς τους «Σαντινίστας» και ενδεχομένως θα δώσει νίκη στον Ορτέγκα ενδεχομένως και από τον πρώτο γύρο.

Πώς μπορεί να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα να κερδηθούν οι εκλογές από τον πρώτο γύρο; Να αποχωρίσει ένας εκ των σημαντικότερων αντιπάλων του... Ετσι, πληροφορίες που διέρρεαν φέρουν είτε τον πρώην τραπεζίτη και πρώην υπουργό Οικονομικών και Εξωτερικών, Εδουάρδο Μοντεαλέγκρε, 51 ετών, υποψήφιο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας της Νικαράγουας (ALN) είτε τον Χοσέ Ρίσο, υποψήφιο του Φιλελεύθερου Συνταγματικού Κόμματος (PLC) και πρώην αντιπρόεδρο, που έρχεται τρίτος με ποσοστό κατά τι μικρότερο από το 20% να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ώστε να συσπειρωθεί η ψήφος των συντηρητικών σε έναν υποψήφιο - μια κίνηση που η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδίωκε ανεπιτυχώς επί μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ